Sjoerd Potters voelt zich op z'n gemak in de huiskamer.
Sjoerd Potters voelt zich op z'n gemak in de huiskamer.

Burgemeester op bezoek

Algemeen Algemeen

door Henk van de Bunt

In het kader van de kennismakingsronde van burgemeester Sjoerd Potters bezocht deze op woensdag 8 november de bewonerslocatie van Het Lichtruim.

In de hal werd Potters welkom geheten door een stevige delegatie van bewoners, bekeek hij de 'bouwfoto's' van het complex en werd hij verrast met de voordracht van een gedicht.

Uniek
Bewoner Frank Diepstraten vertelt: 'De bewoners hebben de burgemeester uitgenodigd om hem het unieke van de locatie te laten zien. Al weer vier jaar geleden werd het complex opgeleverd, waarvan het woongedeelte bestemd is voor oudere bewoners. De woningen zijn daar ook op afgestemd: praktisch drempelloos, brede toegangsdeuren, een dubbel toilet en grote doucheruimte. Bij binnenkomst van het woongedeelte op de 3e en 4e verdieping werd de burgemeester verrast door de bijzondere uitstraling: licht en ruim van opzet en veel ruimte voor planten, waardoor het geheel een levendige indruk maakt'.

Groep
'Was het aanvankelijk de bedoeling, dat er een woongroep in zou worden gehuisvest, nu was de saamhorigheid tussen de bewoners wel zo groot. Nabuurschap is een natuurlijk gegeven. Daar was de burgemeester dan ook extra benieuwd naar. En verder is het een voor ouderen uitstekende locatie: de directe nabijheid van een theater- en filmzaal, de bibliotheek, de markt voor de deur en de vele mogelijkheden voor de dagelijkse boodschappen maken het tot een groot woonplezier'.

Overleg
In het gesprek dat volgde werd gesproken over het goede overleg met zowel SSW als de gemeente. Onderwerpen die aan de orde kwamen waren o.a. het gebruik van de parkeergarage, de relatie met de jongeren en het vele fiets- en brommerverkeer dat voor de voetgangers nog wel eens tot hachelijke situaties leidt. Het luisterend oor en de adviezen van de burgemeester deden hartelijk aan. Frank Diepstraten tenslotte: 'De bewoners hebben het dan ook als een echt pluspunt ervaren en namen dankbaar afscheid. Ook de burgemeester ging met een ervaring rijker bij ons vandaan'.

Gezelligheid troef tijdens het huiskameroverleg.