Logo vierklank.nl
Gitta van Eick (staand rechts achter): ‘Stichting Kind en Voeding is opgericht om ouders en kinderen bewust te maken van het belang van het eten en drinken van natuurlijke voeding’
Gitta van Eick (staand rechts achter): ‘Stichting Kind en Voeding is opgericht om ouders en kinderen bewust te maken van het belang van het eten en drinken van natuurlijke voeding’ (Foto: Reyn Schuurman)
Jeugd

Gastles op de Groen van Prinstererschool

door Henk van de Bunt

De kinderen in de klas van Juf Saskia van groep 7 van de Groen van Prinstererschool in De Bilt waren al op de hoogte van de betekenis van het woord respect. Gastdocente Gitta van Eick, voedingskundige en bestuurslid van Stichting Kind en Voeding, vertelde dat respect hebben voor iets, ook respect hebben kan zijn voor je eigen buik.

Door filmpjes en in gesprek te gaan met de kinderen werd hen duidelijk gemaakt wat de bedoeling was van de gastles: het bewust worden van hoe belangrijk het is dat je voeding met al je zintuigen beleeft en heel bewust kauwt en rustig eet. Tot slot mochten de kinderen mee doen aan een smaakquiz, waarbij zij al hun zintuigen konden gebruiken. Een quiz die de kinderen ook thuis tijdens de avondmaaltijd met hun ouders en broer en zussen kunnen doen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>