Anouk v Breda krijgt na een mooie doorbraak de bal aangegeven door Bart Drost
Anouk v Breda krijgt na een mooie doorbraak de bal aangegeven door Bart Drost Foto: Hester Ploeg

Overtuigende start voor TZ

Afgelopen zaterdag startte de zaalcompetitie voor TZ. Voor de ploeg uit Maartensdijk betekende dit een terugkeer in de Hoofdklasse. In de vernieuwde Vierstee speelde de ploeg tegen KV Wageningen, een ploeg die vorig jaar in de kruisfinale stond voor een plek in de Korfballeague. Echter verlieten diverse spelers de ploeg uit Wageningen waardoor men moet bouwen aan een nieuwe ploeg. Direct dus een interessante krachtmeting voor TZ.

Zo overtuigend als uiteindelijk het eindresultaat was, zo afwachtend en timide was de start van de wedstrijd voor de ploeg van trainer Iwan Hazendonk. In de eerste aanvallen kwam Wageningen direct tot scoren. TZ had veel meer moeite om de korf te vinden. De eerste aanvallen waren niet goed. Na de eerste tien minuten kreeg TZ meer grip in de verdediging. In de aanval werd het spel wel beter maar dit resulteerde niet direct in doelpunten. Na een kwartier spelen stond het 5 - 7 voor de gasten. Drie minuten voor het rustsignaal pakte TZ de eerste voorsprong. De thuisploeg was los, want het scoreverschil werd in die drie minuten uitgebreid naar vier doelpunten. Bij rust stond het 13 - 9.

In de tweede helft was TZ duidelijke de betere van de twee. De aanvallen van Wageningen werden vakkundig onschadelijk gemaakt. En in de aanval combineerde TZ er lustig op los. Met name het rebound overwicht was in het voordeel van TZ. Het was mooi om te zien dat beide vakken van de thuisploeg met hun eigen manier van aanvallen effect sorteerde. Want effectiviteit is nog steeds doorslaggevend om wedstrijden te winnen. Via 17 - 11 liep de thuisploeg uit naar 27 - 16 vier minuten voor tijd. Geert Drost, Matthias van Beest, Reinier Enschede en Daniël Meijers kwamen de vier startende heren vervangen. In de slotfase wist Matthias van Beest het laatste doelpunt te maken. Zo werd de eerste wedstrijd overtuigend met 28 - 18 gewonnen.

TZ startte daarmee overtuigend in de Hoofdklasse. De ploeg was gretig en liet zien dat het volwassen kan korfballen. Een belangrijke basis om voldoende punten te halen om te handhaven. Week in week uit zal men alles van zichzelf moeten vragen en niet mogen verzaken. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen één van de degradanten uit de Korfballeague AW/DTV. Hoewel deze ploeg enkele sterkhouders verloor, blijft het met de aanwezige kwaliteit een belangrijke kanshebber voor de play-off plaatsen.