Alle bekers kwamen terecht, daar waar ze horen; op de patisserie- en broodafdeling.
Alle bekers kwamen terecht, daar waar ze horen; op de patisserie- en broodafdeling.

Landwaart Culinair grote winnaar BakkersVakWedstrijden

Algemeen Algemeen

door Henk van de Bunt

Woensdagavond ging 'nieuwkomer' Landwaart Culinair er bij de BakkersVakWedstrijden met vijf trofeeën én de titel Kampioen Banketbakker 2017 vandoor.

Een groenteboer kan je Landwaart in Maartensdijk al lang niet meer noemen. Landwaart mag begonnen zijn als groente- en fruitzaak, maar maakte de laatste jaren een enorme verbreding door. Naast complete maaltijden en desserts zijn inmiddels brood en banket hun specialiteit. Het team van Landwaart Culinair wist woensdagavond in Drachten niet zo goed wat ze allemaal overkwam: 'We wilden zien waar we stonden', zegt Wim Landwaart, oprichter van het bedrijf lachend met in de ene hand een bokaal en in de andere een bos bloemen.

Appeltaart
Hij beschrijft kort de achtergrond van het bedrijf. Begonnen als groentezaak, besloten ze ook maaltijden te gaan verkopen. Vervolgens kwam de vraag of ze ook toetjes hadden. 'Toen maakten we een keer een appeltaart en daarna ging het heel snel', vertelt de oprichter. Hij geeft alle credits aan het team dat ook de Stukswerk-, Kleinbrood-, Chocolatier-, Sinterklaas- en Taarttrofee mee naar huis mag nemen. De patissiers Tineke, Henrik en Maurits stonden deze avond meerdere keren op het podium: 'In maart begonnen we met het ontwikkelen van de producten en kijk nu eens. Ik kan het niet geloven'.