Logo vierklank.nl
Het team, met middenin de professor.
Het team, met middenin de professor. (Foto: Ron Beenen)
Sport

Irene speelt een topwedstrijd

Het was een feestelijk weekend voor de dames van Irene. Vrijdagavond was de oratie van professor Madelon Maurice. Zeer overtuigend en zeer duidelijk legde ze aan de hand van de vergelijking met aanval en verdediging bij volleybal uit hoe op microbiologisch celniveau de aanval van kanker veroorzakende eiwitten al dan niet de verdediging van gezonde cellen weet te passeren.

Net zo overtuigend als haar oratie waren de aanvallen die Madelon zaterdags op rechts op tegenstander Leython afvuurde. Maar de professor was niet het enige feestvarken dat het Leidse team onder vuur nam. Op linksvoor speelde de jarige Nadine Everaert misschien wel de beste wedstrijd van haar leven, de nu 16-jarige buitenaanvaller speelde verdedigend en passend een puike pot, maar liet zien dat ze aanvallend ook steeds meer in haar mars heeft.

Inspiratie
Het hele Bilthovense team speelde overigens zeer geïnspireerd. 'We kunnen alleen maar heel tevreden zijn' zei aanvoerster Madelon Maurice. 'Maaike Scharrenburg kwam er spelverdelend goed in, Marit Pasterkamp was aanvallend bijna niet te stoppen en Jorien Rabiës sloeg er heel slim een aantal cruciale ballen in'. Door de 4-0 overwinning van Irene blijven de Bilthovense dames meedraaien aan de top van de ranglijst. Over twee weken speelt Irene uit tegen het Zoetermeerse Zovoc: 'Het is zaak om dan weer dit niveau te halen, maar in deze competitie wint iedereen van iedereen, dus we mogen ze zeker niet onderschatten' voegde coach Erna Everaert nog toe.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>