Salvodames winnen met moeite

Het bezoekende team van Boni uit Utrecht was naar Maartensdijk gekomen om echt om de winst te strijden. Salvo moest enorm aan de bak om deze ploeg van zich af te houden en met 3-2 te winnen.

Het bezoekende Boni staat in de middenmoot maar heeft in de eerste helft van de competitie al vele zware tegenstanders gehad waardoor de positie op de ranglijst er niet zo geweldig uitzag. Maar schijn bedriegt. De eerste set vloog Boni uit de startblokken met een aanval die Salvo overvleugelde. De aanval was niet scherp genoeg om de tegenstander te verontrusten. In het tweede deel van de set kwam Salvo door een paar mooie services nog wel in de buurt maar verloor de set met 22-25. De tweede set waren de rollen omgedraaid. Door een mooie servicereeks van Rianne Diepeveen en de mooie omloop aanval van Nienke van de Burg kwam Salvo op voorsprong en gaf deze niet meer af. Een relatief makkelijke setwinst met 25-10. Dit speelbeeld zette door in de derde set. Boni gaf wel wat meer weerstand maar Salvo met inmiddels Nadya Speek in de ploeg was duidelijk beter en won de set met 25-17. De vierde set gaf Boni weer gas en liet Salvo voortdurend achter de feiten aanlopen. De setwinst was voor de gasten met 20-25. De vijfde set moest de beslissing brengen. Salvo startte enorm fel en dat leverde direct een puntenvoorsprong op die niet meer werd weggegeven. De winst ging met 15-11 naar Salvo dat hiermee weer een overwinning boekte en de 3e plek vasthoudt. Zaterdag 18 november komt middenmoter Forza op bezoek. De wedstrijd start om 15.45 uur in de Vierstee.