Aannemer en wethouder Ebbe Rost van Tonningen ondertekenen de bouwovereenkomst.
Aannemer en wethouder Ebbe Rost van Tonningen ondertekenen de bouwovereenkomst.

Bouwovereenkomst nieuw zwembad

Algemeen Algemeen

Vorige week ondertekenden de aannemer en de gemeente de overeenkomst voor de bouw van het nieuwe zwembad Brandenburg in Bilthoven. Namens het College van Burgemeester en Wethouders zette wethouder Ebbe Rost van Tonningen zijn handtekening. Directeur Tom Haagmans deed dat namens het bouwbedrijf.

Vaessen gaat het zwembad ontwerpen, bouwen en voor een periode van 25 jaar onderhouden. De uitvoering begint maart volgend jaar. Tom Haagmans: 'Na de Kees Boekehal en De Vierstee voelen we ons met de opdracht voor zwembad Brandenburg de huisaannemer voor sport in De Bilt'. Gemeente De Bilt hoopt het nieuwe zwembad in december 2018 in gebruik te kunnen nemen.

Fase
Wethouder Rost van Tonningen zet gedecideerd zijn handtekening en parafen in de lijvige overeenkomst: 'Een nieuwe fase in de realisatie van het zwembad start nu écht'. In november laat de gemeente het terrein naast het huidige zwembad bouwrijp maken. Alle obstakels op of in de grond worden dan verwijderd, zoals struiken en bomen, bestrating, fundering, hekwerken, lantaarnpalen, kabels en leidingen. Deze werkzaamheden duren enkele dagen.

Entree
Het nieuwe zwembad komt op de plaats waar tot vorig jaar de beachvolleybalvelden lagen. De entree komt aan het bestaande parkeerterrein naast de entree van Sportcity. Gedurende de periode van bouwactiviteiten blijft het huidige zwembad open. Nadat in december 2018 het nieuwe zwembad open gaat, wordt het huidige zwembad gesloopt.