Actieplan Jeugdwerkloosheid

Algemeen Jeugd

De succesvolle elementen van het Actieplan Jeugdwerkloosheid zijn de regionale jobhunters, begeleiding en ondersteuning van jongeren met een beperking én extra inzet om jongeren 'buiten beeld' weer in beeld te krijgen en te ondersteunen.

Het Actieplan Jeugdwerkloosheid wordt na 1 januari 2018 voortgezet als onderdeel van de reguliere dienstverlening in de arbeidsmarktregio Midden-Utrecht. Ook het opgebouwde netwerk rond kwetsbare jongeren wordt in stand gehouden.

Wethouder Ebbe Rost van Tonningen: 'Voor sommige jongeren is het vinden van de juiste opleiding of een duurzame werkplek nog altijd niet vanzelfsprekend. Daarom willen we de succesvolle elementen van het Actieplan Jeugdwerkloosheid na 1 januari 2018 in de regio en via onze regionale sociale dienst voortzetten. Zo krijgen deze jongeren extra ondersteuning bij het vinden van een baan, stage of leerwerkplek in de regio'.

Subsidie
Voor de begeleiding en ondersteuning van jongeren in kwetsbare posities stellen de regiogemeenten opnieuw subsidie beschikbaar, vergelijkbaar met de subsidieregeling zoals die in 2017 geldt voor het Actieplan Jeugdwerkloosheid. Dat betekent dat alleen partijen die bewezen effectieve instrumenten aanbieden in aanmerking kunnen komen voor subsidie.