Logo vierklank.nl
 Sonne Copijn: 'De natuur is de basis van ons leven, niet een appje of zoiets'.
Sonne Copijn: 'De natuur is de basis van ons leven, niet een appje of zoiets'. (Foto: Reyn Schuurman)
Natuur & Milieu

Openbaar Groen, zelf doen?

Beter De Bilt organiseert op woensdagavond 15 november om 20.00 uur een thema-avond over het openbaar groen in de gemeente De Bilt in het HF Witte Centrum.

Deze gemeente heeft het onderhoud van het vele openbaar groen in De Bilt vanwege bezuinigingen vanaf 2014 teruggebracht. De gevolgen daarvan ervaart men dagelijks. Klimaatveranderingen, zoals stijging van de temperatuur en (meer) regenbuien doen daar nog een schepje bovenop. Tegelijkertijd ziet men ook, dat in Nederland de insectenstand fors terugloopt, bijenvolken verdwijnen, vlindersoorten verdwijnen en daarmee het noodzakelijke voedsel voor o.a. vogels in onze voedselkringloop.

Proces
De gemeenteraad heeft extra geld beschikbaar gesteld voor verbetering van het openbaar groen. Wat kunnen we daarmee doen als bewoners? Sonne Copijn vertelt die avond op een leerzame en boeiende wijze alles over de bij en het belang van bloemstroken in tuinen en bermen. Welke planten en bloemen hebben we nodig in het openbaar groen die kunnen bijdragen als voedselbron voor insecten, bijen en vlinders en over hoe we onze leefomgeving kunnen verfraaien en het ecologisch evenwicht herstellen.

Bijenkoningin
Sonne Copijn - ook wel de Bijenkoningin genaamd - geeft educatie over hommels, bijen en vlinders. Sonne geeft de volgende quotes mee: 'Sinds 2014 kunnen mijn bijen niet meer op eigen kracht overleven. Ik breng mijn bijen op honingvakantie. In Groenekan kunnen ze niet voldoende honing verzamelen om op eigen kracht te overleven. 75% van de insecten is verdwenen in de afgelopen 25 jaar. Zonder insecten is er geen leven op aarde. Eco-systeem-restauratie is op grote schaal nodig, ook in gemeente De Bilt.

HvdB

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>