Reparateur Aart Veerman repareert een naaimachine met kapot display. (foto Anne Marie Gout)
Reparateur Aart Veerman repareert een naaimachine met kapot display. (foto Anne Marie Gout)

Waardering voor Repair Cafe Bilthoven

Algemeen Algemeen

Afgelopen zaterdag was er een druk bezocht Repair Café bij de WVT in Bilthoven. Er kwamen ruim zestig deelnemers op af, waarvan de eerste dertig binnen 10 minuten na aanvang binnen stapten. Dat leverde twee uur behoorlijke wachttijden op die heel begripvol werden uitgezeten.

Mevrouw Veldhuizen uit de Bilt vertelt: 'Ik was hier vorige keer ook en ze zijn hier zo handig. Ik bracht mijn oude kapotte stereo, die werd opgemaakt, er bleek iets mis met de printplaat wat ter plekke werd gerepareerd. Nu staat hij weer vrolijk mijn muziek af te spelen. En deze stereo past precies in het kastje wat mijn overleden man heeft gemaakt, dus dat kan ik nu ook blijven gebruiken'.

Naaimachine
Mevrouw Veldhuizen had dit keer een glazen deksel met losse dop mee, die snel was gemaakt. Haar waterkoker was helaas niet meer reparabel. Mevrouw Stembrouck was ook eerder geweest en daar heel tevreden over. Nu kwam ze met haar naaimachine, waarvan het display los zat zodat zij het apparaat niet meer kon instellen. Reparateur Aart schroefde de machine open, maakte binnenin het een en ander schoon en zette toen het display weer vast. Mevrouw Stembrouck kan thuis weer creatief aan de slag!

Het volgende repaircafé is op zaterdag 9 december. Meer info: https://repaircafebilthoven.wordpress.com.            (Sofie Bakker)