SVM speelt gelijk

De wedstrijd tussen OS-Maarssen (OSM) en het bezoekende SV-Maartensdijk (SVM) was onder regenachtige omstandigheden van de eerste tot de laatste minuut spannend. Het eerste kwartier was voor de geelblauwe gastheren. De vele 'lange ballen' werden door de SVM-verdediging onschadelijk gemaakt; met het nodige geluk stond het lange tijd nog 0-0.

Het tweede deel van de eerste helft ontstond er een meer gelijk opgaande wedstrijd. Dit leidde al direct tot gevaarlijke counters van bezoekers zijde. Uit één hiervan leek Wessel Huigen de openingstreffer te scoren, maar de leidsman van dienst had buitenspel geconstateerd. Even later scoorden de gastheren wel de openingsgoal tijdens een aandachts-verslappend moment bij de bezoekers. De licht geblesseerde Marcel Melissen leverde zijn deelname in voor Mike Boshuis.

Rust
Na de rust was het de verdedigende linie van SVM die de bezoekers in de wedstrijd hield. SVM-trainer Kevin de Liefde coachte enthousiast zijn team tot nog meer inzet en dadendrang: OSM werd teruggedrongen en SVM kreeg steeds meer kansen. Zo werd een kopbal nog uit het OSM-doel gekopt en troffen schoten net geen doel. Na en afgeslagen SVM-aanval nam Aydo Halinov de bal goed aan en met zijn daaropvolgende doelpunt tekende hij voor de gelijkmaker. SVM ging hierna op jacht naar de 1-2 voorsprong en was vaak heel dicht bij. Het laatste kwartier verloor SVM wel wat meer de grip op de wedstrijd en haalde opgelucht adem na het laatste fluitsignaal.

De eerstvolgende competitiewedstrijd van SVM is 18 november thuis tegen koploper DOSC (Den Dolder) om 14.30 uur.