Domper voor Irene dames 1

Algemeen Sport

De verwachtingen waren hoog gespannen voor de thuiswedstrijd tegen het laaggeplaatste Nesselande dames 1. Bij winst zou Irene de koppositie overnemen en een mooi vervolg geven aan de goede competitiestart.

Na drie punten was het echter al duidelijk dat het een lastige avond zou worden voor de Bilthovense meiden. 'Onze start was niet scherp genoeg en daardoor kwam Nesselande lekker in haar spel, waardoor we geen moment controle over de wedstrijd hadden', concludeerde Irene coach Erna Everaert. De eerste twee sets verloor Irene met 18-25. De vierde set met 20-25. Deze sets kenden een zelfde patroon. Irene verloor regelmatig series punten, grotendeels door eigen fouten. De sporadische series Bilthovense punten konden dat niet compenseren.

Een uitzondering was de derde set waarin Irene duidelijk het beste van het spel had. Irene verloor dus de wedstrijd met 1-3. Een tegenvaller voor de zo goed presterende ploeg.

Zaterdag, 11 november speelt Irene dames1 om 11.15 uur thuis in sporthal Kees Boeke tegen subtopper Leython dames 2. Er zal dan uit een ander vaatje getapt moeten worden om bovenin de competitie mee te blijven draaien.           (Michel Everaert).