FC De Bilt verslaat koploper Victoria

Na vier gelijkspelen was het op de eerste zaterdag van november zaak om de drie punten in De Bilt te houden. Na de uitstekende uitwedstrijd tegen FC Almere was er voldoende vertrouwen om het koploper Victoria erg moeilijk te maken. Victoria gaat na zes wedstrijden ongeslagen aan kop.

FC De Bilt begon, onder het toeziend oog van een 'uitverkochte' tribune, goed aan de wedstrijd. In de 19e minuut scoorde Lennart van Dijk na een mooie actie een prima doelpunt, maar het bleef in die fase bij dat ene doelpunt. FC De Bilt had in dat eerste half uur al best wat meer afstand kunnen nemen.

Rust
Direct na rust kwam De Bilt bijna op 2-0 doordat een verdediger van Victoria de bal verkeerd raakte. De bal vloog over zijn eigen keeper, maar belandde net aan de verkeerde kant van de paal; een corner was slechts het resultaat. Victoria zette aan en speelde een behoorlijke pot voetbal, maar wist geen echte potten te breken. Uit een prachtige voorzet van Raymond van Nistelrooij kopte Glenn Linnebank net naast en ook Sander van den Berg kwam enkele keren fracties van seconden tekort om de wedstrijd te beslissen.

Ook in blessuretijd kwam er geen wijziging meer in de stand; eindelijk weer eens drie punten voor FC De Bilt, dat volgende week een vrij weekeinde kent en zich daarna kan voorbereiden op de confrontatie met IJFC in IJsselstein.