V.l.n.r. Arthur, Fleur, (zus van) Koen en de drie leerlingen van het Zonnewiel. Voorste rij Willem en Juultje.
V.l.n.r. Arthur, Fleur, (zus van) Koen en de drie leerlingen van het Zonnewiel. Voorste rij Willem en Juultje.

Allemaal in de prijzen

Algemeen Jeugd

door Henk van de Bunt

Vorige week woensdag vond de prijsuitreiking plaats voor de winnaars van de Kinderboekenweek-wedstrijden die Bouwman Boeken aan de Hessenweg in De Bilt had georganiseerd. Monique Stoel van de organiserende winkel reikte in aanwezigheid van de talrijk opgekomen ouders en leerkrachten de prijzen uit.

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land activiteiten rond het kinderboek. De winkel van Bouwman Boeken in De Bilt was omgetoverd tot griezelwinkel. Heksen, spinnen, spoken en duivels staarden de kinderen die dagen aan vanaf levensgrote posters. Je kon meedoen met een griezelquiz en raden hoeveel snoepmonsters er in de pot zitten. Ook kon je deelnemen aan de griezeldozenwedstrijd en je laten schminken tot griezel. De engste griezeldoos won een gruwelijk enge prijs. Alle griezeldozen zijn nog deze week tentoongesteld in Bouwman Cultuur Café.

Griezel
De prijsuitreiking vond woensdag 25 oktober plaats. Monique Stoel: 'De griezel-kijkdozen-wedstrijd voor kinderen is gewonnen door Juultje en Willem. Zij hadden een zeer effectieve kijkdoos gemaakt, waar vooral de juryleden erg van schrokken. De andere kijkdozen, die ingeleverd waren zijn ook van hoog niveau maar dit was toch wel de engste. Groep 8 van het Zonnewiel had 5 verschillende kijkdozen ingeleverd. De één nog enger dan ander. Hierom hebben wij besloten om deze school te laten winnen in de scholenwedstrijd'.

Snoepjes
Drie leerlingen van groep 8 waren aanwezig om de waardebon van 150 euro in ontvangst te nemen. Het Zonnewiel kan hiermee de bibliotheek van de school aanvullen. Monique vervolgt: 'Koen won de pot met snoepjes. Hij had op 3 na het juiste aantal (257) geraden. Zijn zus kwam de prijs in ontvangst nemen. De snoepjes waren gedoneerd door Eko Plaza van de Hessenweg. De quiz voor de jongste kinderen is gewonnen door Arthur; hij had 16 van de 16 punten, erg knap! De quiz voor de oudere kinderen is gewonnen door Fleur, zij had 14,5 van de 16 punten'.