Dorcas Voedselactie Maartensdijk

Algemeen Algemeen

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november zal in Maartensdijk voor de 19e keer de Dorcas-Voedselactie worden gehouden bij Jumbo Jelle Farenhorst op het Maertensplein.

Tijdens deze dagen zamelen vrijwilligers samen met consumenten voedsel en geld in bestemd voor de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië. Vrijwilligers delen voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. Klanten van de supermarkt doen een boodschapje extra en geven deze af aan de vrijwilligers.

Pakketten
Van het ingezamelde voedsel worden voedselpakketten samengesteld. Dorcas ondersteunt met de voedselpakketten mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Veel van hen leven teruggetrokken en staan er vaak alleen voor en komen, vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom, de deur niet meer uit.

Breed
Het voedselpakket staat niet op zichzelf, maar is onderdeel van een breder programma van Dorcas. Samen met lokale partnerorganisaties creëert ze een sociaal vangnet van mensen om de allerarmsten heen. Zo gaan er mensen voor ze zorgen. Met een voedselpakket wordt het leven de komende wintermaanden dragelijker.

Info
Voor informatie over de Dorcas Voedselactie of voor aanmelding als vrijwilliger (om op een van deze dagen een paar uurtjes te helpen bij deze inzamelingsactie) kan men contact opnemen met Corrie Bosman, tel. 035 5770924 of met Janny van der Heide, tel. 0346 213877.