Wethouder Madeleine Bakker-Smit wordt bij de heropening (en afsluiting) van haar project geassisteerd.
Wethouder Madeleine Bakker-Smit wordt bij de heropening (en afsluiting) van haar project geassisteerd.

Feestelijke heropening De Vierstee Maartensdijk

Algemeen Algemeen

door Walter Eijndhoven

Vrijdag 27 oktober vierden inwoners van Maartensdijk de officiële heropening van De Vierstee c,q, 'hun' dorpshuis, samen met wethouder Madeleine Bakker-Smit. Alhoewel de diverse verenigingen en organisaties vanaf begin september alweer gebruik maken van het pand - en de nieuwe vloer in de sporthal nog moest worden gelegd -, was het afgelopen vrijdag dan zover. De opening had nog een speciaal tintje. Precies 39 jaar geleden opende prinses Beatrix de toen nieuw opgeleverde Vierstee.

Al met al heeft het toch wel even geduurd: 'Op 25 juni 2015 ging de kogel door de kerk. De gemeenteraad besliste toen dat het tijd werd om de renovatie van De Vierstee ter hand te nemen, met een bepaald budget voor ogen', vertelt wethouder Bakker-Smit. 'Het was inderdaad een spannend budget. Gelukkig haalden wij met allerlei acties nog eens 91.817 euro extra op', vult Vierstee 2.0-bestuurslid Edwin Plug aan. 'Maar met elkaar hebben wij het toch mooi voor elkaar gekregen en dat is best een mooie gezamenlijke prestatie. En het pand is voor de komende twintig jaar weer helemaal up-to-date'.

Zonnepanelen
Het gebouw gaat inderdaad echt met zijn tijd mee, want ook aan duurzaamheid is gedacht. Op het dak liggen namelijk 263 zonnepanelen. Plug kijkt terug op een goede samenwerking en vertelt: 'Wij zijn bijna drie jaar bezig geweest, om van dit project een succes te maken, samen met de gemeente en bouwbedrijf Vaessen. En zoals je ziet, is dat goed gelukt. Vanuit zijn dienende rol is De Vierstee weer helemaal bij de tijd en iedereen komt weer naar het centrum van Maartensdijk, om te sporten, aan toneel te doen of om even iets te drinken en elkaar te ontmoeten'. Plug: 'De Vierstee is van iedereen en voor iedereen en daarom organiseren wij volgend jaar (alweer) een grote meezing-avond. Nadere informatie volgt nog'.

Grote drukte bij de officiële heropening van De Vierstee.