Locoburgemeester Hans Mieras speldt de Koninklijke Onderscheiding bij de heer Van der Linden op.
Locoburgemeester Hans Mieras speldt de Koninklijke Onderscheiding bij de heer Van der Linden op.

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding

Algemeen Algemeen

door Walter Eijndhoven

Na zijn afscheid als voorzitter van de Unie KBO (Katholieke Bond van en voor ouderen) werd woensdag 25 oktober, in Zorgcentrum Zuylenstede in Utrecht, de heer Van der Linden uit De Bilt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De bij deze onderscheiding behorende versierselen werden de decorandus door locoburgemeester Hans Mieras uitgereikt.

Het was een enorme verrassing voor Van der Linden, toen hij na zijn laatste vergadering van de Unie KBO, locoburgemeester Hans Mieras en veel bekenden zag binnenstromen in de zaal van het Zorgcentrum Zuylenstede, aan de Perudreef in Utrecht. Zij waren daar dan ook niet zomaar. Al snel had hij door dat hier iets anders aan de hand was. Mieras liet hem dan ook niet al te lang in spanning.

Mens centraal
'Als iemand al zo lang actief is in diverse commissies en de mens altijd en overal centraal stelt, dan is deze onderscheiding echt op zijn plaats', aldus Mieras. 'Toen hij startte met al zijn vrijwillige functies, was Van der Linden nog werkzaam aan de Universiteit Utrecht en was hij altijd betrokken bij zijn studenten, een echte bruggenbouwer', vervolgt Mieras. Niet alleen was Van der Linden betrokken bij de vele studenten, maar was hij ook een goed wetenschapper. Zijn publicaties werden internationaal gekroond met een benoeming tot trustee van het tijdschrift "Review of Social Economics". Verder stond hij aan de wieg van het International Center for Social Economics, dat tegenwoordig is gevestigd in Toronto.

KBO
Sinds 1992 is Van der Linden actief voor de Unie KBO. Begonnen als lid van de adviescommissie Sociaal Economische Zaken stroomde hij door naar de Unie KBO Via de Centrale Samenwerkende Ouderenorganisaties werd hij 14 jaar geleden voorgedragen voor het lidmaatschap van de landelijke Cliëntenraad, namens de Unie KBO. Al snel werd Van der Linden secretaris, vicevoorzitter en in 2009 werd hij benoemd tot provinciaal voorzitter van de Bond en actief lid van de ledenraad Unie KBO. Nu was voor hem de tijd gekomen af te treden en zijn voorzitterschap over te dragen.