Aftrap van Sportief & Sjors Creatief in Het Lichtruim.
Aftrap van Sportief & Sjors Creatief in Het Lichtruim.

Sjors Sportief & Sjors Creatief van start

Algemeen Sport

door Walter Eijndhoven

Woensdag 25 oktober deed wethouder Madeleine Bakker-Smit de aftrap van het programma Sjors Sportief & Sjors Creatief op Basisschool Wereldwijs in Bilthoven. Met ingang van het nieuwe schooljaar biedt gemeente De Bilt alle basisschoolleerlingen de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met sportclubs en culturele instellingen binnen de gemeente.

Alle 4.200 basisschoolleerlingen uit de gemeente De Bilt ontvingen vorige week het eerste Sjors Sportief & Sjors Creatief boekje. Een boekje vol met activiteiten op het gebied van sportiviteit en creativiteit, waaraan leerlingen kunnen deelnemen om kennis te maken met sport en cultuur in gemeente De Bilt. Het leuke sport- en cultuurstimuleringsproject Sjors Sportief & Sjors Creatief geeft alle kinderen de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur zonder direct lid te hoeven worden.

Aanbod
Wethouder Madeleine Bakker-Smit is verheugd over het programma en hoopt dan ook dat veel leerlingen gebruik zullen maken van het grote aanbod. 'Het programma kwam een half jaar geleden al uit in gemeente Zeist, waar het enthousiast werd ontvangen. Omdat het programma zo divers is, is er voor iedereen wel iets leuks te vinden, of je nu van sport, van schilderen of van toneelspelen houdt', vertelt Martin van Veelen, algemeen directeur van Stichting Delta De Bilt voor Primair Onderwijs. 'Dus app of bel naar één van de deelnemende clubs of verenigingen en je kunt deelnemen aan jouw favoriete sport of activiteit. Na inschrijving ben je welkom om op locatie jouw sport of creatieve activiteit uit te proberen', vervolgt Van Veelen.

Bewezen formule
Kinderen laagdrempelig verbinden aan sport en cultuur is één van de speerpunten van het gemeentelijk sportbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente De Bilt hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 70 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen uiteindelijk om structureel lid te worden.

Inschrijven
Vanaf 27 oktober kan iedereen zich inschrijven voor één van de vele activiteiten. Ben je geïnteresseerd in één van de meer dan 50 activiteiten zoals badminton, hardlopen, hockey, kickboksen, schaken, yoga of dans, freerunning, tennis, knutselen, koken, scholderen, muziek maken of in een andere sport of activiteit? Schrijf je in via de website www.sjorssportief.nl , www.sjorscreatief.nl of schrijf je in via de Sjors Sportief App en maak kennis met sport en cultuur binnen jouw gemeente.

Vragen
'Mochten ouders of verenigingen nog vragen hebben, kunnen zij bij mij terecht', vertelt Sebastiaan Klok, Buurtsportcoach van Mens De Bilt. 'Naar aanleiding van het boekje heb ik namelijk al twee verenigingen aan de telefoon gehad, die ook graag willen aanhaken'. Voor meer informatie: Sebastiaan Klok, e-mailadres: s.klok@mensdebilt.nl of tel. 06 30596578