De scheidsrechter van dienst wordt voor een blessure behandeld door de verzorgster van SVM.
De scheidsrechter van dienst wordt voor een blessure behandeld door de verzorgster van SVM. Foto: Nanne de Vries

SVM laat op winst

Algemeen Sport

Vier minuten voor het einde verzekerde SVM zich in de thuiswedstrijd tegen het laaggeplaatste vv Kockengen pas van de volledige winst. Na de gewonnen uitwedstrijd tegen HSSC'61 in Hei- en Boeicop was dit voor de talrijk opgekomen toeschouwers eerder teleurstellend dan spannend.

Direct vanaf de aftrap zagen de toeschouwers een fel en gemotiveerd SVM, dat de controle op de wedstrijd veroverde. Met snelle en balvaste spitsen en een goed aansluitend middenveld werd Kockengen teruggedrongen en kwamen de kansen. Langzaam maar zeker ontstond er een kansenfestival: toch lukte het niet om die mogelijkheden te verzilveren. Kockengen zelf werd de hele eerste helft niet gevaarlijk.

Twijfel
Met Jordy van der Lee voor de geblesseerd uitgevallen Kevin van Dronkelaar pakte SVM de draad na de thee weer op en ging op jacht naar de voorsprong. Toch sloop er langzaam wat onzekerheid in het SVM aanvalsspel. De combinaties werden minder en de twijfel sloeg toe. Kockengen kwam wat beter in haar spel, maar kon slechts een enkele keer de SVM-defensie verontrusten. Na een klein half uur viel ook de hardwerkende Diederik Hafckemeijer uit en werd hij vervangen door de ervaren Sjoerd Burgers.

Voorsprong
SVM bleef als team strijden voor een goed resultaat. Het geloof bleef, ook al werden de kansen wat minder. Pas in de 87ste minuut sloeg SVM eindelijk toe en kwam de verdiende voorsprong op het scorebord door Mike de Kok. SVM behield de controle en speelde de wedstrijd rustig uit. Mike Boshuis viel in voor de moegestreden Wessel Huigen.

A.s. zaterdag is er de uitwedstrijd tegen midden-genoot OSM Maarssenbroek om 15.15 uur.     (Hans Nauta)