De over veel veerkracht beschikkende jonkies van Irene met links achter Erna Everaert. Foto: Ron Beenen

Irene Dames 1 wint op karakter

De wedstrijd tussen de koplopers Irene en Kalinko had alles in huis wat je van een topper mag verwachten; de strijd was bij vlagen van hoog niveau, soms slecht, maar altijd spannend.

Kalinko uit Den Haag maakte bij het inslaan met haar sprongkracht en power indruk op het Irene-publiek, maar het Bilthovense team was niet geïmponeerd. De harde Kalinko-aanval werd in het achterveld goed verdedigd, waarna Irene in de rally vaak aan het langste eind trok. Na een benauwde 27-25 zege in de eerste set had Irene onder leiding van een sterk spelende Madelon Maurice de tweede set steeds het beste van het spel (25-22) Dit leidde tot een 2-0 voorsprong. De derde en vierde set liep het jonge Bilthovense team achter de feiten aan. Kalinko knokte zich via twee ruime set-overwinningen (13-25 en 16-25) helemaal terug in de wedstrijd. 2-2.

Niemand gaf nog een cent voor de kansen van Irene, maar zoals wel vaker lieten de jonkies van Irene zien dat ze over een enorme mentale veerkracht beschikken. Irene speelde als herboren. Maaike Scharrenburg had een geweldige serviceserie waar door de blauwen de beslissende set met 15-10 naar zich toe trokken. Coach Erna Everaert was zeer tevreden: 'Knap dat we met zoveel jonge meiden tegen zo'n topteam overeind blijven. Na de vierde set wist ik dat er iets moest gebeuren, door met meer risico te serveren kregen we weer vat op het spel van Kalinko en trokken we toch nog aan het langste eind. Een mooi resultaat dat hoop geeft voor de toekomst'.

Donderdag 2 november om 20.00 uur speelt Irene Dames 1, nu tweede op de ranglijst, weer een thuiswedstrijd in sporthal Kees Boeke te Bilthoven. Nu tegen Nesselande Dames 1 dat elfde staat.       (Michel Everaert)