Afbeelding
Foto: Freilichtbühne Coesfeld

Theatrale uitwisseling

Algemeen Jeugd

Dit jaar bestaat de stedenband De Bilt - Coesfeld 40 jaar. Ter ere hiervan heeft Stichting Jumelage De Bilt-Coesfeld, KunstenHuis De Bilt uitgenodigd voor een uitwisseling met de musicalschool 'Freilichtbühne Coesfeld'. Dit is één van de educatieve en sportieve uitwisselingen die in 2017 plaats hebben gevonden in beide gemeenschappen in het teken van het jubileum.

Op zaterdag 7 oktober reisden leerlingen van de afdelingen Dans en Theater van KunstenHuis naar Coesfeld af om daar een dag met workshops en rondleidingen te volgen, tezamen met leerlingen van de Duitse musicalschool. De twee scholen hebben elkaar kunnen inspireren door een kijkje te nemen achter de schermen en elkaars werkwijze te ervaren. Docente Maike van der Vring gaf de theaterworkshop, waarin ze verschillende oefeningen deden en werkten met een Duitse tekst. Daniela Vogel van de Freilichtbühne gaf een dansworkshop: 'De jongeren waren direct één geheel, heel bijzonder", aldus de dansdocente.

Taal
Er werd gesproken in Duits, Engels en Nederlands maar ook vanuit het theaterhart: spel en dans verbinden ook zonder woorden. Iedereen verheugt zich op een volgende uitwisseling hier in Nederland. 4 november vindt de feestelijke afsluiting plaats van 40 jaar Coesfeld - De Bilt in Theater Het Lichtruim. De afdelingen Muziek, Dans en Theater zullen tijdens deze bijeenkomst acte de présence geven.

Meer foto's e.a. vindt men www.jumelage-debilt-coesfeld.nl

(Mindy Wiekhart)