Afbeelding

Robotica in Bibliotheek

Algemeen Activiteiten

Van 1 t/m 30 november staan de bibliotheken in Nederland in het teken van de campagne Nederland Leest. Doel is nog meer mensen aan het lezen te krijgen én te laten praten over een actueel maatschappelijk thema. Dat thema is dit jaar Robotica.

Iedereen kan in de Bibliotheek reageren op een aantal prikkelende stellingen over robotica. Voor leden én niet-leden ligt bij de Bibliotheek een gratis exemplaar van het boek Ik, robot klaar. In deze futuristische raamvertelling van Isaac Asimov blikt een robotpsycholoog uit 2057 terug op haar leven. Het zijn verhalen over menselijke trekken bij robots, die ontstaan door de mazen in de wetten van de robotica. Een spannend boek, met stof tot discussie en met ook nog echte breinbrekers!

Bibberbotjes
Zelf een robotje bouwen? Dat kan in een van de workshops Bibberbotjes. Van een batterij, kroonsteen, motortje en nog meer losse materialen maak je je eigen bewegende robotje. Speciaal voor kinderen van 6 t/m 10 jaar en hun (groot)ouders. Natuurlijk mag het robotje mee naar huis.

Plaats: Bibliotheek Bilthoven | Datum: Za 11 nov 10.30 - 11.30u | Leeftijd 6 t/m 10 jaar, onder begeleiding van (groot-)ouder/verzorger | Aanmelden: www.ideacultuur.nl/nederlandleest      (Bea Rigter)