Logo vierklank.nl
 Rineke de Wit en Pim Schipper.
Rineke de Wit en Pim Schipper.
Muziek

Hemel gaat even open in de Centrumkerk

'Muziek is genoeg voor een heel leven, maar een heel leven is niet genoeg voor de muziek...'

Zo sprak de Russische componist Sergei Rachmaninov, van wie afgelopen zondag in de Centrumkerk de beroemde 'Vocalise' ten gehore werd gebracht door de veelzijdige musicienne Rineke de Wit, die niet alleen over een prachtige sopraanstem beschikt, maar tevens de hobo bespeelde, alles begeleid door organist Pim Schipper.

Naast uitvoerend musicus is De Wit ook arrangeur, muziekwetenschapper en dirigent, een veelzijdigheid die in het programma goed terug te horen was. Van de volstrekt onbekende Gabriël Pierné, Gordon Jacob en Toon Hagen tot bekendere componisten als Bach, Britten en Rachmaninov: de hele muziekgeschiedenis werd aangedaan, waarbij duidelijk werd dat de 'grote' componisten dat zeker niet voor niets zijn.

Na enkele werken op de hobo gunde Rineke het publiek een kleine blik in de hemel met Bachs geliefde 'Bist du bei mir', waarmee zij met haar engelachtige zang veel toehoorders in het hart wist te raken.

Het volgende concert in deze sympathieke reeks concerten in de Centrumkerk vindt plaats op 5 november om 16.00 uur. Dan speelt de jonge Bilthovense pianist Xavier Boot o.a. werken van Bach en Brahms.  (Peter Schlamilch)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>