Er zijn veel uitdagende voetbalspellen tijdens het voetbalkamp. Doelschieten met een snelheidsmeter in doel om te meten hoe hard je kunt schieten is er een voorbeeld van.
Er zijn veel uitdagende voetbalspellen tijdens het voetbalkamp. Doelschieten met een snelheidsmeter in doel om te meten hoe hard je kunt schieten is er een voorbeeld van.

Voetbalkamp groot plezier voor deelnemers

Algemeen Sport

door Kees Diepeveen

Aan het voetbalkamp van SVM uit Maartensdijk hebben 35 kinderen in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar weer heel veel plezier beleefd. Gesteund door het mooie weer werd er vol overgave en enthousiasme gevoetbald en getraind.

De spelers zijn gedurende vier dagen van 10.00 tot 16.00 uur met voetbal bezig geweest. Op vrijdag 20 oktober werd het voetbalkamp afgesloten met diverse finales. Helaas was dat op vrijdagmiddag in de regen.

Minder
Voor de derde keer in successie heeft SVM samen met Sharky Sports uit Amsterdam weer het voetbalkamp voor de jeugd in de herfstvakantie georganiseerd. Doordat er veel kinderen van 12 jaar en ouder op scholen in Hilversum zitten en die regio een week later herfstvakantie heeft is er voor gekozen om het voetbalkamp dit jaar alleen voor de jeugd van 5 t/m 12 jaar te organiseren. Dat leverde minder deelnemers op dan voorgaande jaren. Er mochten ook spelertjes van andere verenigingen meedoen evenals kinderen die niet lid zijn van een voetbalvereniging. Alle deelnemertjes kregen een basistenue, een bidon en een bal.

Panna
Hans Nauta en Wout van Dronkelaar zijn namens SVM bij de organisatie betrokken. Hans Nauta: 'Wij werken al drie jaar heel prettig samen met Sharky Sports. Dit bedrijf organiseert voetbalkampen en sportevenementen. De rolverdeling is dat SVM voor catering, pr, accommodatie etc. zorgt en Sharky voor materialen, pannaveldjes en trainers. Overigens laten we ook eigen trainers meedraaien die dat willen'. De technische trainingen vonden in de ochtend plaats, rekening houdend met de leeftijden. Er werd vooral op techniek getraind en op coördinatie met de bedoeling iedereen beter te maken en vooral plezier te hebben met elkaar. De rest van de dag werd gevuld met heel veel spelmomenten als Panna-wedstrijdjes 2 tegen 2 en schietspelletjes als latjesschieten. Dit alles onder het mom van 'meedoen is belangrijker dan winnen'.

Certificaat en medaille
'De spelletjes worden wel in een wedstrijdvorm gespeeld' aldus Hans Nauta. 'Dat houdt in dat er ook wel wat prijzen te verdienen zijn in de vorm van een bekertje. Op vrijdagmiddag zijn de finales gespeeld; helaas in de regen. Hans Nauta: 'Hoe de finales ook aflopen, elke deelnemer gaat met een certificaat naar huis met naam en onderdelen waaraan is deelgenomen en de indruk die de kinderen hebben achtergelaten. Ook krijgt elke deelnemer een medaille. Kinderen vinden het altijd leuk om iets tastbaars te kunnen verdienen'. 

Het enthousiasme was groot onder de deelnemertjes. Fanatiek en gedreven deden zij de oefeningen en speelden de spelletjes. Af en toe aangemoedigd door familie, die een kijkje kwamen nemen. Volgend jaar staat er zeker weer een voetbalkamp op het programma dat er op gericht zal zijn om zowel de kinderen van schoolregio midden als van regio noord waar Hilversum onder valt, deel te kunnen laten nemen. 'Een uitdaging die SVM graag aangaat' aldus Hans Nauta.