FC De Bilt speelt weer gelijk

Afgelopen zaterdag kwam het Amersfoortse CJVV op bezoek bij FC De Bilt. Vorig seizoen waren beide ploegen ook in dezelfde competitie ingedeeld, maar op het veld stonden welgeteld drie spelers die vorig jaar ook meededen en dat verklaarde veel van het spelbeeld; de beide trainers zijn zichtbaar nog zoekende naar de juiste formatie en spelsysteem. Voor FC De Bilt was het in ieder geval zinnig om de laatste minuut goed op te letten, want de afgelopen twee wedstrijden werd in de allerlaatste minuut van de blessuretijd een overwinning verspeeld.

De eerste helft kenmerkte zich door rommelig spel, maar dat had ongetwijfeld te maken met de situatie waarin beide teams zich begeven. CJVV begon goed aan de wedstrijd, maar na een kwartier nam FC De Bilt het initiatief. In de 16e minuut was het Bobby Reijerse met een van zijn onnavolgbare acties die perfect afrondde, zodat de 1-0 op het scorebord verscheen. Daarna zorgde Vincent van Bueren voor gevaar met scherpe voorzetten; helaas resulteerden deze niet in doelpunten.

De rust was nog maar net voorbij en de meeste bezoekers hadden hun plek langs de lijn nog niet ingenomen of een voorzet van CJVV werd goed ingekopt en de Biltse voorsprong was weggepoetst. Dit gaf CJVV extra vertrouwen, waardoor de Amersfoorters in de tweede helft beter speelden dan in de eerste helft. De Biltse verdediging gaf geen noemenswaardige kansen weg, maar de Biltse aanvallers creëerden ook te weinig, dus het was niet verwonderlijk dat na 90 minuten nog steeds de 1-1 op het scorebord stond en het derde gelijkspel op rij was een feit.