Jelle van den Tol (l) zal geen overtreding begaan.
Jelle van den Tol (l) zal geen overtreding begaan. Foto: Nanne de Vries

Gedreven SVM neemt drie punten mee naar huis

Algemeen Sport

Wat kan een voetbalwedstrijd spannend en leuk zijn; ook voor de weer in grote getale meegereisde supporters van de bezoekende club.

Op het fraaie complex van HSSC61 in Hei' - en Boeicop begon een tot op de botten gemotiveerd SVM aan de wedstrijd, met Justin ten Brink in de goal voor de geblesseerde Stijn Orsel. HSSC'61 werd opgewacht en - het moet worden gezegd en geschreven -: SVM stond als een huis, toonde nu wel de andere keren zo gemiste 100%-inzet en loerde op de counter. Het spitsenduo Marcel Melissen en Mike de Kok zorgde regelmatig voor veel onrust in de kwetsbare defensie van HSSC'61.

Doelman
Na een klein kwartier spelen kende de scheidsrechter de 0-1 vanwege buitenspel niet toe; beide teams hielden de spanning er daarna wel in. Werd HSSC 61 een keer gevaarlijk dan zette goalie Justin ten Brink zijn verdediging goed neer en toonde met goede reddingen aan het keepersvak uitstekend te beheersen.

SVM kwam steeds beter in de wedstrijd, met name door het goed functionerende middenveld. Na een half uur spelen volgde een snelle counter; het harde schot van Diederick Hafkemeyer werd nog gered door de HSSC'61-doelman, maar Wessel Huigen stond op de juiste plek om de 0 -1 binnen te tikken. Vlak voor de theepauze was er nog een kans op 0-2.

Wind
Met de wind tegen kwam er wel steeds meer druk door de vele lange ballen van de gastheren op de SVM-defensie; toch werden er weinig echte kansen gecreëerd soms, mogelijk mede doordat de voorhoede van HSSC'61 het vizier niet op scherp had afgesteld. De grote vraag was niet zo zeer wanneer de gelijkmaker zou worden gescoord, maar wanneer SVM de geboden ruimte beter zou gaan benutten.

Met nog een kleine 20 minuten te gaan zorgde Mike de Kok na een goede assist van Kevin van Dronkelaar voor de 0-2. Marcel Melissen maakte aan alle onzekerheid een eind door met een goed genomen vrije trap de 0-3 te scoren. HCCS'61 geloofde er niet meer in. Verder dan de eretreffer kwamen de gastheren niet. De ingevallen Bas van Dijk bepaalde de eindstand (1-4) .

A.s. zaterdag komt vv. Kockengen naar Maartensdijk (aanvang 14.30 uur).         (Hans Nauta)