Logo vierklank.nl
 Ada Holvast naast een schilderij dat zij maakte van de omslag van het boek 'Uit het leven van baker Hannemeu en Kneel, bakeren in de Bommelerwaard'.
Ada Holvast naast een schilderij dat zij maakte van de omslag van het boek 'Uit het leven van baker Hannemeu en Kneel, bakeren in de Bommelerwaard'. (Foto: Henk van de Bunt)
Kunst & Cultuur

Ada Holvast, een vrouw met talent

Ada Holvast (Groenekan) staat sterk in het leven en dat komt omdat zij een gevarieerde kijk op de wereld om haar heen heeft. Kleding voor haarzelf bijvoorbeeld maakt Ada op basis van eigen design en haar culinaire kwaliteiten zijn bij veel inwoners van Groenekan bekend. Samen met haar man Anne heeft ze een prachtige tuin ontwikkeld met vele soorten bomen, struiken en bloemen en waarin het heerlijk toeven is.

'Als kind hield ik erg van tekenen, was altijd in de weer met krijt en kleurpotloden. Later probeerde ik ook olieverf, maar al snel bleek dat ik daar te ongeduldig voor was en nu schilder ik met acrylverf. Graag was ik midden jaren 60 naar de kunstacademie gegaan maar onder druk van mijn ouders koos ik voor een degelijk beroep en werd medisch analiste'.

Schilderijen
En dat is nog niet alles: op en vanaf zaterdag 28 oktober exposeert Ada in het dorpshuis De Groene Daan in Groenekan haar schilderijen. Ada's oog voor schoonheid en het bijzondere van mensen, dieren en het landschap, niet alleen om haar heen, maar eigenlijk van allerlei landen en plaatsen waar zij en Anne naar toe reizen, maakt haar werk interessant en toegankelijk. Het werk straalt rust uit en tintelt van spiritualiteit. Ada schildert graag van tijd tot tijd in groepsverband en kan op deze manier ideeën uitwisselen. Zij toont een eigen benadering in haar figuratief weergegeven schilderijen.

De Groene Daan is op 28 oktober om 15.00 uur open en om 15.30 uur zal de officiële opening van de tentoonstelling plaatsvinden. De tentoonstelling, die tot 13 december duurt, is verder te bezichtigen op dinsdagen van 9.30 tot 12.00 uur en op woensdagen van 14.30 tot 16.30 uur.     (Cor van Doesburg).

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>