Logo vierklank.nl
  Brandweerharmonie Bilthoven speelt op 28 oktober samen met het Luchtmacht Mannenkoor en het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior.
Brandweerharmonie Bilthoven speelt op 28 oktober samen met het Luchtmacht Mannenkoor en het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior.
Muziek

Uniforms in Concert

Brandweerharmonie Bilthoven organiseert zaterdag 28 oktober een groot, heldhaftig concert met medewerking van het Luchtmacht Mannenkoor en het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior in de OLV Kerk, Gregoriuslaan 8, Bilthoven. De aanvang is om 20.00 uur.

Deze samenwerking van verenigingen met uniformen is uniek te noemen. Het Luchtmacht Mannenkoor is namelijk het enige mannenkoor binnen de Nederlandse krijgsmacht, het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior is één van de oudste politiekoren binnen de Nederlandse politieorganisatie en de Brandweerharmonie is de enige brandweer-harmonie van Nederland.

Luchtmacht
Het Luchtmacht Mannenkoor (LMK) werd op 1 september 1980 heropgericht. Vanaf deze datum vertegenwoordigt het koor - zo nodig - de Koninklijke Luchtmacht op diverse formele en informele gelegenheden. Het nu 67 leden tellende koor heeft een veelzijdig repertoire, muziek van oude en moderne componisten, religieus, serieus en lichtvoetig. Vanaf november 2011 staat het LMK onder leiding van Rienus Oude Kempers.

Politie
Het Utrechts Politiemannenkoor Excelsior werd in 1930 opgericht door leden van de gemeentepolitie Utrecht en is dus 80 jaar actief. Op dit moment bestaat Excelsior grotendeels uit gepensioneerde politieagenten. Bij een optreden staat het koor met zo'n 20 tot 25 zangers op het podium. Dit koor staat sinds 1994 onder leiding van Michel de Valk.

Brandweer
De Vereniging der Vrijwillige Brandweer Bilthoven is op 3 dec. 1926 opgericht. In de loop der jaren is zij geworden tot een zeer veelzijdige en complete vereniging. Bekendheid heeft de Vereniging opgebouwd in binnen en buitenland, door zich te manifesteren op grote militaire Taptoes, streetparades en optochten. Ook wordt de Brandweerharmonie zeer regelmatig gevraagd om op te treden tijdens brandweer optochten en wedstrijden.

Het concertorkest staat al vele jaren onder de deskundige leiding van Lucienne de Valk.

Gezamenlijk
Tijdens het concert zullen door de koren en de harmonie stukken gezamenlijk en afzonderlijk worden gezongen en gespeeld. Op het programma zullen allerlei bekende heldhaftige liederen en stukken komen te staan, zoals James Bond, Exodus en The American Trilogy. Kaarten reserveren via:www.brandweerharmonie.nl        (Helen van der Vliet)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>