Logo vierklank.nl
Activiteiten

Fietsend van gang naar gang

'Hallo Buur' is een initiatief van het Platform Respectvol samenleven. In een tweewekelijkse column lees je over een inspirerend buurtinitiatief in De Bilt. Deze week: Groenekan's Running Dinner

Al bekend met het fenomeen 'Running Dinner'? Dat is een etentje met meerdere mensen waarbij je elke gang in een ander huis nuttigt, waarbij het gezelschap ook wisselt. Iedereen die meedoet bereidt één van de gangen. Hét recept voor een leuke avond waarin je mensen (beter) leert kennen.

Gelegenheidskoppels
In Groenekan is het Running Dinner inmiddels een traditie waar mensen naar uitkijken. Dit jaar fietsten maar liefst 144 Groenekanners van gang naar gang; het is een verbindend evenement voor het hele dorp. Brigitte begon jaren geleden met een kleine groep vrienden. Sinds 9 jaar is het een evenement waar iedereen aan mee kan doen en Brigitte is nog steeds één van de organisatoren. "Voor het eerst waren er zelfs een aantal gelegenheidskoppels", vertelt ze. "Mensen die graag samen met iemand een gang koken maar van wie de partner afwezig was of geen keukenprins(es) is. Die hebben wij als organisatoren aan elkaar gekoppeld. Daar zijn zelfs nieuwe vriendschappen uit voortgekomen".

Ongedwongen
Waarom zoveel mensen meedoen? Brigitte weet het wel. "Ieder mens heeft behoefte aan contact. Samen eten is de perfecte manier om op een ongedwongen manier contact te maken. En als het niet klikt, ben je na één gang alweer van elkaar af". Maar dat komt in de praktijk nooit voor. Zelf at ze een gang bij een gezin met kleine kinderen. "Mijn kinderen zijn al het huis uit, dan is het zo leuk om weer eens zulke jonge mensen te ontmoeten".

Ook een Running Dinner organiseren? Brigitte geeft graag tips. Tip 1: laat beginners een koud voorgerecht of dessert maken, dat is het gemakkelijkst.

(Julie Houben)

Suggesties voor een volgende column? hallobuur@respectvoldebilt.nl

Meer berichten