Gezellige drukte tijdens de boekenmarkt.
Gezellige drukte tijdens de boekenmarkt.

Kinderboekenweek op Martin Luther Kingschool

Algemeen Jeugd

De afgelopen twee weken is er op de Martin Luther Kingschool in Maartensdijk veel aandacht besteed aan de kinderboekenweek. Het thema was dit jaar 'Gruwelijk eng'. De school legde de nadruk op 'bang zijn'.

Alle kinderen zijn wel eens bang, hoe ga je daar mee om? Een toneelstuk voor de hele school vormde het begin van de kinderboekenweek. Vervolgens zijn de kinderen in de klassen aan de slag gegaan met diverse activiteiten rondom de kinderboekenweek. Afgelopen donderdag waren alle ouders welkom in de school om het project af te sluiten. De kinderen mochten hun werk aan de ouders laten zien.

Muziek
Daarnaast heeft de school een boekenmarkt georganiseerd. Van de opbrengst kunnen alle groepen een nieuw leesboek aanschaffen. Zo blijft de collectie actueel en aantrekkelijk voor kinderen. Naast het kijkmoment en de boekenmarkt werd er muziek gemaakt en mochten de kinderen zelf proberen een cello te bespelen. Na de herfstvakantie wordt een sponsorloop georganiseerdvoor de aanschaf van muziekinstrumenten. Dankzij een subsidie van de gemeente en de inzet van de Maartensdijkse muziekvereniging Kunst & Genoegen kunnen meer kinderen kennismaken met het bespelen van een muziekinstrument. Diverse wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat muziek een zeer positieve invloed heeft op de ontwikkeling van de kinderen." De kinderen krijgen les van een echte vakdocent en de groepen 7 en 8 wonen een klassiek concert bij welke omlijst is met een lessenserie rondom het muziekstuk, zodat de kinderen begrijpen wat ze te horen en te zien krijgen.         (Arjan Dam)