Het enthousiasme van de vluchtelingenkinderen tijdens de pony-dag spat er vanaf.
Het enthousiasme van de vluchtelingenkinderen tijdens de pony-dag spat er vanaf.

Ponymiddag voor kinderen van nieuwkomers en vluchtelingen

Algemeen Jeugd

Op uitnodiging van Rotary Club Hilverum International beleefden op zondag 8 oktober 40 kinderen van vluchtelingen en nieuwkomers, wonend in Huizen, Hilversum en Zeist, een bijzondere middag op Stal De Vlierhof in Hollandsche Rading. Dankzij de enthousiaste inzet van Marion van Eck, de gastvrije eigenares van De Vlierhof, en haar jeugdige leerlingen, werd dit evenement weer een groot succes.

De kinderen leerden hoe ze een vriend kunnen worden van een pony en hoe deze edele dieren elkaar begroeten. Daarna mochten ze een pony verzorgen en berijden. Vervolgens werd gespeurd naar hoefijzers die in het bos verstopt waren en kwamen de creatieve talenten aan bod bij het maken van collages van herfstbladeren, noten etc., dit alles onder leiding van leerlingen van de Internationale School in Hilversum. Het contact tussen de leerlingen van de ponystal en de nieuwkomer-kinderen was hartverwarmend.

Evenement
Rotary Club Hilversum International wil met dit evenement juist vluchtelingenkinderen op een vrolijke en ontspannen manier kennis laten maken met andere vluchtelingenkinderen en Nederlandse kinderen ontmoeten. Coördinator Frans Nijnens: 'Wij zijn blij dat wij ook deze keer weer Marion van Eck van Stal De Vlierhof, bereid hebben gevonden deze kinderen gastvrij te onthalen. Rotary Club Hilversum International heeft dit evenement voor de derde maal georganiseerd en dit is, vooral door de medewerking van Marion en juniorstaf, een jaarlijkse traditie geworden. Rotary Club Hilversum International heeft al vele activiteiten georganiseerd en nog vele activiteiten op stapel staan, waaronder meerdere voor volwassen vluchtelingen en voor hun kinderen'.