De arbiter van dienst instrueert beschermende maatregelen.
De arbiter van dienst instrueert beschermende maatregelen. Foto: Nanne de Vries

SC Everstein maatje te groot voor SVM

Liet SVM vorige week thuis tegen Voorwaarts nog zien dat met teamspirit en geloof in eigen kunnen tenminste een gelijkspel kan worden gehaald, afgelopen zaterdag was SVM die les alweer vergeten. Trainer Kevin de Liefde was door blessures genoodzaakt de nodige wijzigingen had moeten door te voeren.

Vanaf de aftrap domineerde de thuisclub de wedstrijd en zette SVM vast. Na een klein kwartier spelen had Everstein al een 2-0 voorsprong opgebouwd. SVM kwam er niet aan te pas; de Maartensdijkers speelden te slap, kwamen niet aan de bal en leverden die ook weer snel in. In een vlot tempo bouwde Everstein de voorsprong uit naar 4-0. En SVM  liet het gebeuren. Dat het bij de rust maar 4-0 was kwam mede door het goede keeperswerk van Stijn Orsel en het niet benutten van de kansen aan de kant van Everstein. Ook in de tweede helft een ongeïnspireerd SVM, dat met weinig zelfvertrouwen bleef voetballen. Gelukkig geloofde Everstein het wel en bleef een grote nederlaag SVM bespaard.

Everstein haakt aan bij de middenmoot. SVM zal er voor moeten waken niet verder af te zakken. Aanstaande zaterdag gaat SVM op bezoek bij HSSC 61 in Hei en Boeicop.