Irene vormt een sterk blok.
Irene vormt een sterk blok. Foto: Ron Beenen

Mooi verjaarscadeau voor Iris Vos

De thuiswedstrijd tegen Utrecht dames 3 was een bijzondere voor Iris Vos; nog één keer mocht ze het veld op als 14-jarige. Door de afwezigheid van routinier Hanneke Caldenhoven speelde de jarige met succes op haar oude vertrouwde middenpositie, een overtuigende 3-1 winst voor Irene met een hoofdrol voor de beide midden-aanvalsters.

Ook Marit Pasterkamp had een belangrijke rol in de overwinning. De eerste set zag het er helemaal niet naar uit dat de ploeg gemakkelijk zou winnen. Utrecht nam direct een voorsprong, maar bij 11-11 wist Irene op gelijke hoogte te komen, twee opslagbeurten verder was het echter 18-13 voor Utrecht en leek Irene kansloos voor setwinst. Terwijl het publiek al naar de kantine vertrok bleven de Irene-meiden strijden voor ieder punt. Op 24 werd de stand gelijk getrokken waarna Irene de eerste set met 29-27 uit het vuur sleepte.

Utrecht leek daarna geknakt en de tweede set ging overtuigend naar Irene. In de derde set ging Irene overtuigend van start, maar de snelle voorsprong werd verderop in de set door slordig spel weg gegeven. Utrecht hoopte door de winst in de derde set weer terug in de wedstrijd te komen, maar Irene had andere plannen. De Bilthovense volleybalsters namen direct afstand en gaven deze voorsprong niet meer uit handen. Een strakke service van Svenne Bastian, werd door Utrecht over het net gepast waarna Nadine Everaert de set uitmaakte met een spectaculaire knal.

Na vier wedstrijden deelt Irene verrassend genoeg de koppositie met het Haagse Kalinko. Zaterdag 18 november is dit de tegenstander in de volgende thuiswedstrijd van Irene. De hemelsblauwe brigade kan dan laten zien of het Bilthovense team terecht aan de kop van de ranglijst staat