Salvodames winnen eerste competitieduel

De latere start van de competitie heeft de Salvodames geen windeieren gelegd. Met een fraaie 0 - 4 overwinning op Switch in Hooglanderveen kon de competitie niet beter beginnen voor het sterk gewijzigde team van trainer/coach Peter Hegeman.

Het was afwachten hoe het team uit de startblokken zou komen. Door de vele wijzigingen in het team en een blessure van spelverdeelster Carine de Ridder werd het toch een droomstart voor Salvo. Anneke Hanssen nam de spelverdeling over en Madelon Franken is de nieuwe speelster op het midden. Anique Diepeveen speelt niet meer in het eerste team maar was er deze wedstrijd wel bij.

Start
De eerste set gingen de dames goed van start. Er werd direct een voorsprong van vijf punten genomen maar deze kon niet worden uitgebreid. Iedere keer wist Switch weer aan te haken. Uiteindelijk werd de set met 22-25 gewonnen. De tweede set eenzelfde beeld. Nu wist Salvo wel consequent de voorsprong vast te houden. Dit gebeurde met gevarieerd aanvalsspel waar de tegenstander niet veel vat op had. Vooral Nienke van de Burg en Anique Diepeveen sloegen de punten binnen en de setwinst met 19-25. Inmiddels had de tegenstander de spelverdeelster gewisseld. Dat speelde Salvo in de kaart want de tegenstander kwam niet goed op gang. De aanval bij Salvo bleef goed lopen en een fraaie serviceserie van Nicole Visscher zorgde voor een ruime setwinst van 12-25. In het begin van de vierde set liet Salvo het een beetje lopen en stond al snel op achterstand. Na een time out van coach Peter Hegeman knokten de dames zich terug in de wedstrijd. Daisy van Ek en Anique Diepeveen scoorden in deze fase veel met tactische ballen. Switch liet in deze fase ook goede aanvallen zien maar Salvo trok gedecideerd aan het langste eind en won de set met 22-25 en de wedstrijd met 0-4. Op 17 oktober spelen de dames thuis een bekerwedstrijd tegen Majella en op 20 oktober voor de competitie weer tegen deze tegenstander om 19.30 uur in Sportcentrum Galgenwaard in Utrecht.