Randy Bruijntjes scoort afstandschot.
Randy Bruijntjes scoort afstandschot. Foto: Hester Ploeg

Matig slot voor TZ

Algemeen Sport

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van de heenronde van de veldcompetitie op het programma. Voor TZ en Rohda was dat een wedstrijd, waar een gat geslagen kon worden met de onderste ploegen op de ranglijst. De wedstrijd werd gespeeld in lekker nazomerweer en stond onder de goede leiding van het arbitrale duo Luttik en Kok.

Een wedstrijd waarbij je zou verwachten dat TZ scherp zou starten. Het tegendeel was waar, de ploeg speelde gelaten. Rohda had het verdedigend prima voor elkaar. Maar TZ maakte het de gasten niet moeilijk, het aanvalsspel was voorspelbaar en er werd te weinig geïnvesteerd voor elkaar. Ondanks dat de gasten zelf ook niet heel gemakkelijk tot scoren kwamen liepen ze toch weg naar een voorsprong van vier doelpunten. Net als vorige week tegen OVVO moest Iwan Hazendonk weer een time out nemen om te ploeg te vragen waarom het aan beleving ontbrak. Dit resulteerde helaas niet in een opleving, waardoor TZ met een 9 – 14 achterstand ging rusten.

Spelbeeld
In de tweede helft veranderde het spelbeeld eigenlijk niet en dat is iets wat de ploeg zich aan zal moeten trekken richting de zaalcompetitie, waar de intensiteit nog hoger zal liggen. Met het inbrengen van Luke van Kouterik en later Antoinette Enschede kwam er wel meer beweging in de ploeg. Maar pas aan het eind van de wedstrijd toen Rohda al een ruime voorsprong had resulteerde dit in doelpunten. Bij 17- 21 floten de arbiters af.

Na de eerste zeven wedstrijden kan TZ de balans opmaken. De ploeg staat op een plek boven de degradatiestreep. TZ laat twee gezichten zien, te vaak afwachtend en een versnelling te laag. Men zal ervan doordrongen moeten zijn wat het vraagt om te presteren in de hoofdklasse. Dan is de ploeg in staat om zowel op het veld als in de zaal het hoofdklasse schap te verlengen.                    (Bart Drost)