DOS-Topscoorder Linda Nap.
DOS-Topscoorder Linda Nap. Foto: Terry

Geen punten voor DOS

In een zomerse temperatuur en een heerlijk zonnetje speelde DOS haar laatste veldwedstrijd voor de zaalcompetitie, die volgende maand start. Helaas lukte het niet om de fel begeerde punten in Westbroek te houden.

Het begin van de wedstrijd was veelbelovend. Dat was de afgelopen weken wel vaker het geval, maar het lukt DOS steeds niet om door te pakken. Ook zaterdag tegen OVVO/De Kroon uit Maarssen stond het binnen tien minuten 4-0 in het voordeel van de thuisploeg. Hierna stokte het een beetje en gaf DOS tegenstander OVVO de gelegenheid om terug te komen. Tien minuten later was de stand gelijk getrokken met 6-6. Het daaropvolgende kwartier wisten beide teams niet veel meer te scoren. OVVO scoorde net nog eentje meer dan DOS en met een magere 7-8 tussenstand werd de kleedkamers opgezocht.

Doelpuntloos
De eerste tien minuten na rust ging het gelijk op. DOS scoorde direct de 8-8 en negen minuten later stond het 10-10. Helaas kwam toen het Westbroeks kwartiertje voorbij: de periode, waarin DOS niet scoort en nu voor de derde wedstrijd op rij de winst uit handen geeft. OVVO maakte dankbaar gebruik van deze doelpuntloze periode bij de thuisclub en liep uit naar een beslissende 10-15 voorsprong. Vanaf dat moment scoorde DOS weer mee richting de 14-19 eindstand. Zowel aanvallend als verdedigend zit het spel best goed in elkaar en worden er meer dan voldoende kansen gecreëerd. Maar als het afronden in bepaalde perioden van de wedstrijd onvoldoende is, sta je toch aan het einde van de wedstrijd met lege handen.

Herfstvakantie
DOS sluit de eerste helft van de veldcompetitie in de Hoofdklasse af op de voorlaatste plaats. Na een week herfstvakantie start volgende week de voorbereiding op de zaalcompetitie. DOS komt daar uit in de Overgangsklasse.                  (Wilco de Rooij)