Logo vierklank.nl
Politiek

PvdA De Bilt wil Lief- en leedstraten

Hoe ontstaan straten en buurten waar mensen naar elkaar omkijken? Hoe maken we meer werk van onderlinge zorg, burenhulp en bestrijding van eenzaamheid? Kunnen we dat als gemeente aanmoedigen en ondersteunen? Op deze vragen heeft de PvdA De Bilt een opvallend antwoord.

PvdA-raadslid Erik van Esterik: 'Wij willen dat de gemeente aan de slag gaat met zogenaamde Lief- en leedstraten. Dat zijn straten waar mensen naar elkaar omzien, elkaar helpen en zich vrij voelen elkaar om hulp te vragen. De gemeente ondersteunt die straten. De PvdA De Bilt heeft het idee gebaseerd op een aanpak die al bijna 5 jaar bestaat in Rotterdam'.

Boodschap
Van Esterik vervolgt: 'In Rotterdam zijn ze er in geslaagd om honderden straten actief te krijgen. Mensen helpen elkaar met boodschappen en kleine klussen, kijken naar elkaar om en ontfermen zich over straatgenoten, die eenzaam of minder weerbaar zijn. De gemeente speelt daar een actieve en ondersteunde rol bij. Wij denken dat het idee van Lief- en leedstraten prima past bij De Bilt'. De PvdA De Bilt dient nog dit jaar (2017) een voorstel in om stichting Mens De Bilt daarmee aan de slag te laten gaan.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>