Logo vierklank.nl
Het Klein Harmonieorkest is muzikaal, jong en dynamisch, en kan altijd nieuwe leden gebruiken. Kom eens kijken bij de repetitie op vrijdagavonden van 18.30 tot 19.45 uur en raak onder de indruk van dit gezellige en prima spelende orkest
Het Klein Harmonieorkest is muzikaal, jong en dynamisch, en kan altijd nieuwe leden gebruiken. Kom eens kijken bij de repetitie op vrijdagavonden van 18.30 tot 19.45 uur en raak onder de indruk van dit gezellige en prima spelende orkest (Foto: Han Lucas Luijckx)
Muziek

Klein Harmonieorkest maakt grote indruk

Het Klein Harmonieorkest van de Koninklijke Biltse Harmonie verzorgde afgelopen zaterdag in het eigen verenigingsgebouw aan de Jasmijnstraat een afwisselend concert in het teken van Dutch Design.

Het is dit jaar 100 jaar geleden dat 'De Stijl' werd opgericht, de kunstgroep rond Piet Mondriaan, Theo van Doesburg, Bart van der Lek en Gerrit Rietveld, die zich kenmerkte door de strakke, geometrische lijnen en het felle kleurgebruik.

Onder leiding van de enthousiast en helder dirigerende Twan Stekelenburg werden deze uitgangspunten in muziek omgezet: niet alleen kwamen de kleuren van 'De Stijl' terug in de titels van enkele muziekwerken, zoals 'Red Cape', 'Yellow Mountains' en 'Zwart', een zelfgeschreven bitonaal stuk van de dirigent, maar daarnaast werd het publiek ook uitgenodigd om op grote vellen papier grafische partituren te tekenen, die door dirigent en orkest live werden uitgevoerd. En natuurlijk ontbraken ook de bekende nummers niet, zoals die van ABBA en Robbie Williams.

(Peter Schlamilch)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>