Mathijs de Rooij wordt voor het oog van de scheidsrechter onreglementair afgestopt.

Onnodige nederlaag DOS

In de regen in Amsterdam speelde DOS een belangrijke wedstrijd om de zesde plaats op de ranglijst. Voorafgaand aan de wedstrijd had DOS een punt meer dan tegenstander Rohda. Bij winst kon aangehaakt worden bij de middenmoot.

Beide ploegen beseften het belang van de wedstrijd, want er werden pittige duels uitgevochten. DOS kende een goede start en na acht minuten hadden de Westbroekers een 2-4 voorsprong gepakt. Hierna had DOS weer een bijna gebruikelijke periode dat het een kwartier lang niet lukte de bal door de korf te krijgen. Rohda deed dit beter en pakte in deze periode een 6-4 voorsprong. DOS kwam weer beter in de wedstrijd en bij 7-7 was het weer gelijk; de ploegen gingen om en om scorend naar een 10-10 ruststand.

Gelijk
Na rust was het meer spannend dan goed korfbal. De wedstrijdscore bleef gelijk opgaan en beide teams hielden elkaar keurig in evenwicht. Halverwege de tweede helft stond het 14-14. Rohda kwam op 16-14, maar DOS maakte weer gelijk tot 16-16. Vijf minuten voor tijd scoorde Rohda binnen een minuut tweemaal en pakte zo een beslissende 18-16 voorsprong. Voor DOS was er onvoldoende tijd om deze achterstand nog weg te werken. Uiteindelijk verloor DOS met 19-17 de wedstrijd en belandt daardoor op plek 7.

Volgende week is de laatste veldwedstrijd voordat de veldcompetitie wordt onderbroken door de zaalcompetitie. DOS ontvangt het Maarssense OVVO dat een plek in de middenmoot kent. Aanvangstijdstip in Westbroek is 15.30 uur.