Diederick Hafkemeyer viel later geblesseerd uit.
Diederick Hafkemeyer viel later geblesseerd uit. Foto: Nanne de Vries

SVM verricht wonder

Door een wonderschone goal van Mike de Kok in de 93e minuut sleepte SVM nog een gelijkspel tegen Voorwaarts uit het vuur; een eindstand (3-3) na een enerverende wedstrijd.

In de 89 minuut was de stand in de wedstrijd SVM tegen Voorwaarts 1-3 en werd SVM op dat moment overspeeld door Voorwaarts. Mike Boshuis maakte in de 90 minuut met een mooi schot 2-3. Er ontstond een grote kans voor Voorwaarts in de 92e minuut op 4-2, die volledig door hen werd verknald. Een minuut later ging Mike de Kok op snelheid door, en rechts aan de kop van het strafschopgebied schoot hij hem weergaloos en onhoudbaar achter de keeper van Voorwaarts.

Apotheose
Deze apotheose speelde zich af na een wedstrijd waarin Voorwaarts steeds de bovenliggende partij was. SVM begon de wedstrijd matig. Veel balverlies en vanuit de verdediging veel lange ballen naar de twee spitsen. In de 9e minuut scoorde Voorwaarts vanuit een hoekschop na zwak ingrijpen van de verdediging. De eerste kleine kans kreeg SVM pas in de 21e minuut Bas van Dijk schoot naast. Er ontstonden vooral kansen voor Voorwaarts; in de 40e minuut een hele grote uit een vrije trap, de afgeslagen bal had zo ingetikt kunnen worden maar hij ging over. Zoals vaak in het voetbal valt hij dan aan de andere kant. Een diepe bal, Mike de Kok kopt door en Marcel Melissen scoort beheerst.

Wonder
In de tweede helft werd Bas Temme gewisseld voor Roy Wijman en ging Bas van Dijk naar de achterste linie. Diederik Hafkemeyer kreeg wederom geel in dit prille seizoen. Korte tijd later ontving Sjoerd Burgers ook geel, na een 'noodzakelijke' overtreding. Diederik wordt met een blessure gewisseld voor Mike Boshuis. Weer een omzetting want door deze wissel gaat Marcel Melissen op het middenveld spelen. De druk van Voorwaarts neemt toe en na slecht uit verdedigen door SVM wordt het in de 62e minuut 1-2. Even later voorkomt in een 1 op 1 situatie, doelverdediger Stijn Orsel door een goede reactie de 1-3. Die valt echter toch in de 70e minuut na een vloeiende aanval van Voorwaarts. Bas van Dijk wordt in de 75ste minuut gewisseld voor Danny de Bie om meer voorwaartse druk te creëren. Voorwaarts blijft echter domineren en krijgt kansen. Wanneer het lijkt dat SVM de wedstrijd verloren heeft, geschiedt in de 90e minuut eerder geschetst wonder.

SVM heeft nu na 3 gespeelde wedstrijden 4 punten en bevind zich in de middenmoot. Echter na deze zaterdagmiddag zal dit gelijk spel gekoesterd worden door spelers en supporters van SVM. Aanstaande zaterdag speelt SVM tegen het onder aanstaande Everstein in Everdingen.        (Hans Voogt)