Logo vierklank.nl
Vol spanning luisteren de kids naar het spannende verhaal over Thomas en de draken.
Vol spanning luisteren de kids naar het spannende verhaal over Thomas en de draken.
Jeugd

Het is weer Kinderboekenweek

door Walter Eijndhoven

Gruwelijk eng! is het thema van de Kinderboekenweek, die woensdag 4 oktober begon bij de Bilthovense Boekhandel in Bilthoven en Bouwman Boeken in De Bilt. Leerlingen van Vrijeschool Het Zonnewiel in De Bilt deden hun best zich te kleden naar het thema. Uitgedost als duivels, heksen en vampiers waren zij te gast bij Bouwman Boeken.

Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek 2017, die loopt tot en met zondag 15 oktober. De schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk is Janneke Schotveld, bekend van onder andere de populaire kinderboekenreeks Superjuffie. Het thema is dit jaar: griezelen.

Activiteiten
De kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land activiteiten rond het kinderboek. Leerlingen van Het Zonnewiel bezochten woensdagochtend 4 oktober Bouwman Boeken in De Bilt. De hele winkel was omgetoverd tot griezelwinkel. Heksen, spinnen, spoken en duivels staren de kinderen deze dagen aan vanaf levensgrote posters. 'Deze hele week staat in het teken van monsters en griezelen', vertelt Mieuw van Diedenhoven, PR-medewerkster van de Vrijeschool. 'Wij willen de kinderen graag laten kennnismaken met al deze engerds. Niet alleen hebben wij een quiz voor de leerlingen, maar ook staan hier in de winkel overal kijkdozen. Door hun hand hierin te steken, moeten de kids raden wat er inzit'. Alle activiteiten vinden doorlopend plaats tijdes de Kinderboekenweek en deelname is gratis. De prijsuitreiking vindt woensdagmiddag 25 oktober plaats.

Enge prijs
Tot het einde van de Kinderboekenweek kun je meedoen aan de kijkdooswedstrijd. Tover een schoenendoos om tot een kijkdoos waar je kippenvel van krijgt. De engste griezeldoos wint een gruwelijk enge prijs. Alle griezeldozen worden gedurende de maand oktober tentoongesteld in Bouwman Cultuur Café.

Geschenk
Het Kinderboekenweekgeschenk voor 2017 is 'Kattensoep', geschreven door Janneke Schotveld en geïllustreerd door Annet Schaap. Het Kinderboekenweekgeschenk ontvang je gratis bij besteding van tenminste 10 euro aan kinderboeken. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2017 is geschreven door Maranke Rinck in samenwerking met illustrator Martijn van der Linden. Knikkeruil is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek in de boekwinkel te koop.   

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>