Logo vierklank.nl
Een groepsfoto met de burgemeester op het bordes van Jagtlust.
Een groepsfoto met de burgemeester op het bordes van Jagtlust.
Algemeen

Burgemeester ontvangt Franse leerlingen

In de oude raadzaal van gemeentehuis Jagtlust verwelkomde burgemeester Sjoerd Potters woensdag 4 oktober een groep Franse scholieren (VWO5) van het Lycée Racan in Château du Loir. De 18 leerlingen en hun begeleiders waren van 3 tot 8 oktober in Nederland op uitnodiging van Het Nieuwe Lyceum in Bilthoven. Ze verbleven in gastgezinnen.

door Guus Geebel

De komst van de Fransen was een tegenbezoek van HNL-leerlingen aan Frankrijk. Docente Christine Boucharel vertelt dat dit de vierde keer is dat de uitwisseling plaatsvindt. De HNL-leerlingen waren in april in Château du Loir. De plaats heeft zo'n 6000 inwoners en ligt 40 kilometer ten zuiden van Le Mans. De ontvangst in het gemeentehuis was onderdeel van een uitgebreid programma waarin verder een bezoek aan de binnenstad van Utrecht was opgenomen, met het beklimmen van de domtoren. In de Muntkelder werden pannenkoeken gegeten.

Op school kregen de leerlingen een geschiedenisles over Nederland. Ze gingen een dag naar Amsterdam en bezochten in Den Haag de Ridderzaal, Panorama Mesdag, Madurodam en Scheveningen. Burgemeester Potters vertelde de Franse scholieren in het Engels hoe de lokale democratie in Nederland werkt. Er werden verschillende vragen gesteld en er werd ingegaan op de verschillen tussen Nederland en Frankrijk in het lokale bestuur. Het werd een geanimeerde bijeenkomst en de scholieren kregen als presentje een sleutelhanger met klompjes. Ze hadden ook voor de burgemeester een cadeautje meegebracht.

Meer berichten