Logo vierklank.nl
 Het diamanten bruidspaar met burgemeester Sjoerd Potters.
Het diamanten bruidspaar met burgemeester Sjoerd Potters.
Ouderen

Een ijsje deed de harten smelten

door Guus Geebel

Op woensdag 4 oktober was het zestig jaar geleden dat Gerrit Adelerhof en Han Hulshof in Groningen in het huwelijk traden. Hij was toen 27 en zij 26 jaar oud. Het was op de dag dat de eerste Spoetnik werd gelanceerd. Han woonde toen evenals Gerrit in Apeldoorn, maar haar ouders woonden in Groningen. Burgemeester Sjoerd Potters kwam het echtpaar thuis feliciteren met hun huwelijksjubileum.

Gerrit Adelerhof is geboren en getogen in Apeldoorn. Han is geboren in Amsterdam maar heeft in haar jeugd in verschillende plaatsen gewoond. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst in een ijssalon in Apeldoorn. Gerrit kocht daar toen een ijsje voor haar. Ze gingen samen de ijssalon uit en hij bracht haar naar huis. Zo ontstond de verkering. Gerrit werkte bij de Nederlandse Spoorwegen en Han bij het CBS in Apeldoorn.

Gouden speld
Na hun huwelijk woonde het echtpaar in bij de ouders van Gerrit. Er was grote woningnood en het duurde twee jaar voor ze een duplex bovenwoning kregen. Daarna verhuisden ze nog naar een flat en een eengezinswoning in Apeldoorn. Toen Gerrit naar Utrecht werd overgeplaatst gingen ze in De Bilt op het La Plataterrein wonen. Twee jaar later verhuisden ze naar hun huidige woning in De Leijen die toen werd opgeleverd en waar ze nu 45 jaar wonen. Gerrit Adelerhof werkte veertig jaar bij de NS en beëindigde zijn loopbaan als hoofd verkeersleider. Op 1 oktober jl. was hij 70 jaar lid van het FNV en ontving daarvoor een gouden speld met een briljant. Hij is ook als bestuurslid bij de vervoersbond FNV actief geweest. Han heeft in Bilthoven twintig jaar in de bejaardenzorg gewerkt. Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter en heeft vijf kleinkinderen.

Ajax
Gerrit was lang als vrijwilliger actief bij FC De Bilt waar hij de woensdagmiddagbegeleiding deed bij de F-jes. Ook heeft hij heel lang een volkstuin gehad in het Kloosterpark in De Bilt. Hij voorzag in die tijd de hele buurt van groenten. Zeven jaar geleden is hij daarmee gestopt. Han Adelerhof zwemt nog elke maandagochtend. Gerrit en Han zijn allebei fanatieke Ajax supporters. Gerrit heeft jarenlang een seizoenskaart gehad. Met familie en vrienden vierden ze op 7 oktober het diamanten huwelijksjubileum met een high tea in De Biltsche Hoek. Er werden felicitaties ontvangen namens Koning Willem-Alexander en commissaris van de Koning van Beek. Het Biltse gemeentebestuur stuurde bloemen.

Meer berichten