V.l.n.r. Jop, Jan en wethouder Madeleine Bakker.
V.l.n.r. Jop, Jan en wethouder Madeleine Bakker.

Voorleesochtend in Schutsmantel

Algemeen Algemeen

door Guus Geebel

Vrijdag 6 oktober werd in Woonzorgcentrum Schutsmantel met een Voorleeskoffie voor de tweede keer aandacht geschonken aan de Nationale Voorleeslunch, die hier vanwege het tijdstip Voorleeskoffie werd genoemd.

Marlies Dijkkamp, coördinator cultuur en welzijn bij Schutsmantel en Ans Weerdenburg van bibliotheek Idea hadden de ochtend georganiseerd. 'Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren.'

Streepjes en de spin
Bewoners, vrijwilligers en een aantal leerlingen van groep 8 van de Theresiaschool luisterden geboeid naar het verhaal van Vonne van der Meer dat werd voorgelezen door wethouder Madeleine Bakker. Met de deelname wil Schutsmantel samen met de Leescoalitie laten zien dat voorlezen een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding is, die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg voor ouderen. Het verhaal 'De Man achter de streepjes' schreef Vonne van der Meer in opdracht van de Leescoalitie voor de Nationale Voorleeslunch 2017. Als toegift lazen Jop en Jan van de Theresiaschool samen het gedicht dat aan het verhaal was toegevoegd. Ook declameerden ze samen het gedicht 'De spin Sebastiaan van Annie M.G. Schmidt. Schutsmantel heeft al jarenlang een band met de Theresiaschool. De aanwezige leerlingen hielpen na afloop bij het koffieschenken.