Logo vierklank.nl
 Hoveniersbedrijf Van Vliet aan het werk op de Otto Doornenbalweg in Maartensdijk. Namens de organisatie ontving de bewoonster ook nog een verrassingspakket.
Hoveniersbedrijf Van Vliet aan het werk op de Otto Doornenbalweg in Maartensdijk. Namens de organisatie ontving de bewoonster ook nog een verrassingspakket.
Algemeen

Hoveniersbedrijf Cor van Vliet ondersteunt

door Henk van de Bunt

Eind september stond in het teken van Hovenier Helpt. Een week lang zetten hoveniers in het gehele land zich geheel belangeloos in om andere mensen te helpen. Landelijk was via de sociale media de mogelijkheid geschapen anderen te verrassen: bijv. de buurvrouw, die slecht ter been is, met een onderhoudsbeurt aan de tuin door een bedrijf.

Hovenier Cor van Vliet: 'Wij vinden het prachtig, om ons vakmanschap te combineren met het helpen van andere mensen. Samen maken we Nederland groener. De kleinste daden hebben vaak grote positieve gevolgen. In heel Nederland staan collega-hoveniers klaar die het initiatief eveneens steunen. Gezamenlijk zetten we ons in voor meer tuinplezier en een groener Nederland'.

Massaal
Hovenier Helpt is een initiatief van TuinKeur, een organisatie die zich inzet voor meer tuinplezier in Nederland. Aanmelden moest voor 1 september plaatsvinden van of voor iemand die wel wat tuinhulp kon gebruiken. Eén van de nevenvoorwaarden was dat de klus in één dag uit te voeren moet zijn door een hovenier. Cor van Vliet: 'Landelijk is er massaal – via Twitter, LinkedIn, Facebook en website - gereageerd op de oproep. Er zijn - opnieuw landelijk - meer dan 250 projecten ingediend. Uitvoeren van al deze projecten was helaas onmogelijk. Landelijk zijn ruim 85 projecten geselecteerd en gekoppeld aan een vakbekwaam hovenier'.

Initiatief
Hoveniersbedrijf Cor van Vliet bestaat dit jaar 12 jaar. Cor van Vliet: 'Toen we werden benaderd voor dit project hebben we niet lang hoeven na te denken. Hoe mooi is het als je je met je team en passie voor groen kunt inzetten voor mensen die hulp ontberen. Wij stellen graag ons vakmanschap beschikbaar voor dit initiatief'. De Maartensdijkse ondernemer ondersteunt van harte de oproep van Hovenier Helpt: 'Ook volgend jaar willen we weer van ons laten horen. De hoop is, dat nog meer deelnemende hoveniers uit de groene branche beschikbaar willen zijn, zodat er nog meer mensen geholpen kunnen worden'.

Taxus voor Hoop
Taxus voor hoop is een Nederlandse stichting die zich belangeloos inzet voor de strijd tegen kanker. Dit doen zij door middel van het landelijk inzamelen van Taxus-snoeisel van de Taxus Baccata hagen en struiken. Hoveniersbedrijf Cor van Vliet verzamelt het taxussnoeisel dat als grondstof dient in de bestrijding van kanker en doneert dat aan Taxus voor Hoop. Van Vliet: 'Wij zijn dankbaar dat wij als hovenier een bijdrage kunnen leveren aan het bestrijden van deze vreselijke ziekte. Heeft u een taxushaag die gesnoeid moet worden? Wij horen het graag'. 

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>