Logo vierklank.nl
V.l.n.r. Vader Rene kijkt hoe zijn zoon Salomé samen met reparateurs Pieter en Roel de radio bestuurbare auto onderzoekt. (foto Frans Poot)
V.l.n.r. Vader Rene kijkt hoe zijn zoon Salomé samen met reparateurs Pieter en Roel de radio bestuurbare auto onderzoekt. (foto Frans Poot)
Activiteiten

Repair Café bij WVT

Het Repair Café bij de WVT was ook zaterdag 30 september weer gezellig druk. De 12-jarige Salomé uit Bilthoven kwam langs met zijn kapotte radio bestuurbare auto. Reparateur Roel uit De Bilt keek ernaar, samen met stagiair Pieter uit Maartensdijk. Na grondig onderzoek bleek de motor kapot, vermoedelijk doordat daarin ooit kortsluiting plaatsvond. Salomé gaat met zijn vader op zoek naar een nieuw motortje en komt volgende keer terug om verder te gaan met de reparatie.

Mevrouw Gomersbach kwam binnen met haar oude, trouwe, maar nu stukke naaimachine. Reparateur Aart constateerde een draadbreuk en wist die ook te repareren. Dansend van vreugde verliet mevrouw Gomersbach het pand. Ze had er zo tegenop gezien om dit apparaat, waar ze zo aan gehecht is, bij het vuil te moeten zetten, en nu hoefde dat helemaal niet!

Al met al werden ruim 50 mensen bijgestaan bij het repareren van elektrische apparaten, het verstellen van kleren en het aan de gang krijgen van fietsen en klokken. Het Repair Café Bilthoven wordt georganiseerd door Transition Town de Bilt in samenwerking met welzijnsorganisatie WVT. Het volgende Repair Café vindt plaats op zaterdag 4 november. Meer info: https://repaircafebilthoven.wordpress.com/

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>