Logo vierklank.nl
 Uit de voorstelling 'Don Quichot'.
Uit de voorstelling 'Don Quichot'. (Foto: Jan Erik Kant)
Kunst & Cultuur

Training acteren bij Theater in het Groen

Na meer dan tien jaar is het Groenekanse gezelschap Theater in het Groen niet meer weg te denken uit de gemeente De Bilt. De meest recente voorstelling 'Don Quichot', die in juni 2017 vijf maal werd gespeeld op landgoed Eyckenstein in Maartensdijk, trok meer dan 1200 bezoekers.

Tientallen vrijwilligers voor en achter de schermen zorgden voor een spetterend en muzikaal spektakel. De voorbereidingen voor nieuwe voorstellingen zijn inmiddels weer van start gegaan. En om nieuwe spelers de kans te geven kennis te maken met Theater in het Groen, wordt een kennismakingstraining 'acteren' gegeven.

'Theater in het Groen is een community art project', licht artistiek leider Timon Blok toe. 'We staan open voor iedereen, waarbij vooral jongere spelers van harte welkom zijn. Samen met elkaar naar een spetterend en hoogstaand eindresultaat werken, de kick om gezamenlijk voor een maximaal resultaat te gaan, dat is ieder jaar opnieuw waar mensen na afloop met tevredenheid op terugkijken'.

Ambitieus
Een serie voorstellingen, grote bezoekersaantallen: wordt de lat voor deelname niet erg hoog? 'Dat valt wel mee', aldus bestuursvoorzitster Els Hoyng. 'We kijken natuurlijk goed wat mensen wel en niet in huis hebben en we steken veel tijd in training van de spelers. Maar het klopt dat we een ambitieus gezelschap zijn, en dat we niet alleen gaan voor een fijne samenwerking en een goede sfeer, maar ook voor kwalitatief hoogstaande voorstellingen. Tot nu toe hebben we daar altijd een goede mix in kunnen vinden'.

Workshop
Het komend najaar organiseert Theater in het Groen een kennismakingsworkshop acteren, waarbij mensen, die geïnteresseerd zijn kunnen kijken of toneelspelen daadwerkelijk iets voor hen is. Tijdens de workshop leren de deelnemers de eerste beginselen van acteren, waarbij naast techniek er veel aandacht is voor speldurf en spelplezier. 'We kunnen mensen veel leren', zegt Timon Blok, 'maar enthousiasme en inzet kunnen we alleen stimuleren, maar niet aanleren'. Voor wie de workshop heeft gevolgd bestaat de mogelijkheid om door te gaan in één van de twee voorstellingen waar Theater in het Groen vanaf januari aan begint te repeteren. Regisseurs Nelly van der Geest en Ron van Lente storten zich dit seizoen, samen met de spelers, op de Griekse klassieken. Pittige onderwerpen, maar wel zoals altijd met de vertrouwde Theater in het Groen-elementen: laagdrempelig, muzikaal, en op een intrigerende locatie in de gemeente. De training vindt plaats op een drietal woensdagavonden: 25 oktober en 1 en 8 november tussen 20.00 en 22.00. Aanmelden kan via info@theaterinhetgroen.nl .Voor vragen (ook over de kosten) kan contact worden opgenomen met artistiek leider Timon Blok (tel. 06 51604554)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>