Afbeelding

Nova pakt belangrijke punten

Na een eind rijden naar het oosten van het land, kwam de selectie van Nova in Hardenberg aan. De weersomstandigheden op het open veld van Juventa deed de selectie al uitkijken naar de zaalcompetitie.

Met nog een bittere nasmaak van het verlies van vorige week begon Nova scherp aan de wedstrijd. Tot 20 minuten spelen kon Juventa nog meekomen met de ploeg uit Bilthoven, die op dat moment een voorsprong pakte. Juventa kwam nog enkele keren dichtbij, maar het was Nova die met doelpunten op belangrijke momenten de wedstrijd naar zich toe trok.

Toen het startsignaal nog over het veld (na-)galmde, waren de eerste twee doelpunten al gevallen aan beide kanten. Door twee snelle doelpunten aan de zijde van Juventa, kwam de thuisploeg voor de eerste en laatste keer op voorsprong. Nova had hier snel een antwoord op door via een doorloopbal de stand weer gelijk te trekken. Door het hoge baltempo creëerde Nova mooie aanvallen. Door twee goede doelpunten van Inge van Eck, kon Nova een voorsprong van twee punten pakken. Inge wist in de wedstrijd zeven doelpunten op haar naam te schrijven en had hiermee een belangrijk aandeel in de overwinning. De rest van de eerste helft werd er aan beide kanten gescoord. Na de eerste 35 minuten spelen, zochten de teams de kleedkamer op met een stand van 10-12 in het voordeel van Nova.

Het krachtsverschil was duidelijk, maar werd nog niet uitgedrukt in doelpunten. Nova kwam scherp uit de kleedkamer. Met vijf minuten spelen in de tweede helft kon Nova een 13-17 voorsprong pakken door een schot van Marciano de Vree, die zaterdag in de basis stond. Juventa had geen antwoord meer op die voorsprong. Het team uit Hardenberg leefde nog even op toen zij op twee punten achterstand kwamen. Maar toen was het Nova die met twee snelle doorloopballen het verschil weer op vier zette. Daarna is de formatie van Tom Rickli niet meer in gevaar gekomen en speelde zij de wedstijd gemakkelijk uit. Met een eindstand van 19-24 kon Nova opgelucht ademhalen en met de punten in de rugzak aan de anderhalf uur durende terugreis beginnen.

Door deze belangrijke punten, kon Nova een zesde plaats innemen. Volgende week speelt Nova een belangrijke wedstrijd. Hierbij treffen zij een oude bekende. Jan Hoekstra betreedt wederom de Bilthovense velden. Niet in het vertrouwde rood/wit, maar in het felle oranje van zijn club Sparta uit Nijkerk. (Job Paauw)