Logo vierklank.nl
Algemeen

Samen jeu de boulen is sportief en gezellig

'Hallo Buur' is een initiatief van het Platform Respectvol samenleven. In een tweewekelijkse column lees je over een inspirerend buurtinitiatief in De Bilt. Deze week: Kets Up in De Bilt

Stipt om half 2 verzamelen Ada, Robert en Angelus zich met hun set ijzeren ballen in het Boetzelaerpark. Elke zaterdagmiddag spelen de leden van de Biltse Club de Petanques Kets Up een pot jeu de boules in dit prachtige park. Vandaag met zijn drietjes.

Tactiek en geluk
"Meestal zijn we met zo'n acht tot tien man", vertelt Angelus. Ada is deze middag de enige vrouw, maar er zijn meer vrouwelijke leden. "Mooie van deze sport is dat iedereen mee kan doen. Man, vrouw, slecht ter been, jong of oud, het maakt niet uit. Het gaat vooral om tactiek en een beetje geluk", zegt Angelus, terwijl hij nauwlettend de worpen van zijn tegenstanders in de gaten houdt.

Bijpraten met drankje
Het wekelijkse sportieve uitje betekent veel voor de spelers. Ada: "Ik kijk er altijd naar uit, het zijn allemaal leuke mensen en het voelt heel vertrouwd". Robert geniet ook van het sociale aspect. "Tijdens het spel zijn we echt fanatiek en wordt er weinig gekletst, maar daarna praten we gezellig bij met een borrel of kop thee in De Remise, ons clubhuisje hier in het park".

Kom gewoon langs
Nieuwe leden zijn altijd welkom. En het is goedkoper dan golf, aldus Angelus. Voor € 42,50 heb je een jaar lang een sportieve en gezellige zaterdagmiddag. Maar nu genoeg gebabbeld. "Hé Robert, het wordt tijd dat je een punt scoort. Anders komt er in de krant dat je als een krant speelt!"

Het lukt, Robert scoort. Meedoen? Kom gewoon langs. Maar wel bovenhands werpen, onderhands is not done.

(Julie Houben)

Suggesties voor een volgende column? hallobuur@respectvoldebilt.nl

Meer berichten