Dos is gebrand op een overwinning.
Dos is gebrand op een overwinning. Foto: Actiefotografie.nl

DOS doet zichzelf tekort

Na twee verliespartijen was DOS gebrand op een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Sporting Delta. In de wedstrijd tegen de nummer twee zat dit er ook lange tijd in, maar toch trok DOS uiteindelijk aan het kortste eind.

In het eerste kwartier van de wedstrijd miste DOS op twee belangrijke momenten bij 1 - 2 en bij 3 - 4  een strafworp. Hierdoor moest de thuisclub in de eerste helft steeds in de achtervolging bij Sporting Delta. Een achtervolging gaat vaak gepaard met gehaast spel en verkeerde keuzes maken. Zo ook bij DOS in deze fase. Een matige rebound en schoten op de verkeerde momenten bracht DOS niet dichterbij. Ook verdedigend stond het niet altijd even solide, maar toch was het verschil van vier doelpunten halverwege zeker overbrugbaar in de tweede helft.

Inhaalrace
Na een 9-13 ruststand zette de thuisploeg dan ook een inhaalrace in. De Westbroekers geven niet snel op en zagen nog voldoende mogelijkheden op een goed resultaat. Lisanne Groot was in deze fase van de wedstrijd met drie doelpunten belangrijk en zette zo bij 15-15 de teams op gelijke hoogte. DOS wilde doorstomen, maar helaas voor de Westbroekers scoorden de Dortenaren hierna snel een belangrijk doelpunt. Dit onderbrak de schwung van de thuisclub. DOS bleef het hierna proberen maar geen geluk in de afronding. DOS laat zo een goede kans liggen om het puntentotaal te vergroten, want winstkansen waren er zeker. Net als vorige week scoort de ploeg op belangrijke momenten niet, terwijl de tegenstander dat juist wel doet. Dit is een belangrijk leerdoel om op die momenten de rust te bewaren en koel te blijven in de afronding.

Volgende week is er een belangrijk duel tegen Rohda in Amsterdam. De Amsterdammers staan een punt onder de Westbroekers. De wedstrijd begint om 16.00 uur.